Deputatul PSD Răzvan Cuc și-a anunțat susținerea pentru greviștii de la metrou

Inquam Photos/ George Călin

Deputatul PSD Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, a anunțat că îi susține pe greviștii de la metrou în condițiile un care Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu are nicio legătură cu greva sindicaliștilor lui Ion Rădoi.

Greviștii i-au mulțumit public lui Cuc, care a postat pe Facebook un mesaj de susținere.

Iată ce a scris Răzvan Cuc:

„Domnule ministru Drulă, ești principalul vinovat pentru criza majoră care a explodat astăzi la metroul din București! Ți-ai bătut joc de miile de bucureșteni care nu au putut merge astăzi la serviciu, nu și-au putut duce copiii la școală și la grădiniță pentru că nu ai înțeles nimic din ce ai de făcut!

Situația de la metrou fierbe de trei luni de zile. Prioritatea ta era să asiguri prin orice mijloace funcționarea metroului. Ai instalat un management la fel de incompetent ca tine, ai ignorat toate semnalele pe care ți le-au dat oamenii aceia care lucrează la metrou și ai pozat pe Facebook în mare reformist.

Problemele ridicate de sindicaliștii de la metrou sunt reale. Dacă ai văzut că managementul nu este capabil să ajungă la un acord cu sindicatele, trebuia să pleci din fața calculatorului pe care îți faci zilnic statuie și să moderezi acest conflict.

Faptul că ai vendete personale și că nu îți plac liderii unor sindicate nu are nimic de-a face cu poziția ta de ministru al Transporturilor și de responsabil pentru buna funcționare a metroului.

Faptul că, împreună cu la fel de nepriceputul premier Cîțu, căutați să dați vina pe PSD arată că nu ați înțeles că PSD nu mai este la guvernare de un an și jumătate! Voi sunteți la guvernare, ar trebui să știți după atâta timp că trebuie să vă faceți datoria față de români, nu să târâți oameni nevinovați în conflictele voastre absurde!”, a scris Cuc.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat vineri, la prânz, că vor exista cu certitudine urmări penale în urma grevei ilegale declanșate de Ion Rădoi la metrou.

„Cine și-a asumat să facă o astfel de acțiune, fie și spontană, va plăti în fața legii. Erau obligați să asigure o treime din capacitatea de transport, nu să întrerupă total. A venit o plângere din partea Metrorex în care îi acuza pe cei care participă la acest protest de sabotaj, de terorism. Am transmis plângerea către DIICOT”, a anunțat Bode.

„Am deschis și un dosar de urmărire penala în sensul că nu sunt respectate prevederile în legătură cu asigurarea continuității transportului public”, a mai spus Bode.

„Toată lumea pune întrebarea: de ce nu interveniți în forță și restabiliți ordinea, prin jandarmerie? Soluția este dialogul. La această oră, o delegație cu reprezentanți ai sindicatului discută cu prefectul Capitalei. Îmi exprim speranța că în urma acestor discuții vor ajunge la concluzia ca acest conflict să înceteze de urgență, cei din stațiile de metrou să părăsească locurile. Este inadmisibil să îți bati joc de sute de mii de bucureșteni în plină pandemie”, a subliniat Bode.

Și ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anunțat vineri că a depus plângere penala la DNA în legătură cu greva ilegală declanșată la metrou de sindicaliștii lui Ion Rădoi. Deja s-au înregistrat patru dosare penale în legătură cu greva lui Rădoi. Un dosar penal a fost deschis la DIICOT pentru infracțiuni cuprinse în legea de combatere a terorismului.

„Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni:

  • zădărnicirea combaterii bolilor
  • abuz în serviciu
  • trafic de influență
  • folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane
  • folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite
  • șantaj
  • infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate

Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanța civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare. Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției.

Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a anunțat Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here