Derek Chauvin a fost condamnat pentru uciderea lui George Floyd

Fostul poliţist Derek Chauvin a fost condamnat, vineri, la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea lui George Floyd, informează AP, preluată de News.ro.

Pedeapsa, mai mică decât cea de 30 de ani cerută de procurori, a venit după ce Chauvin a rupt tăcerea după mai mult de un an în instanţă pentru a transmite condoleanţe familiei lui Floyd şi a spus că speră că mai multe informaţii care vor ieşi la suprafaţă le vor da membrilor familiei “ceva linişte sufletească”.

Dacă va avea o bună purtare în închisoare, Chauvin, în vârstă de 45 de ani, ar putea fi eliberat condiţionat după ispăşirea a două treimi din pedeapsă, adică în aproximativ 15 ani.

Judecătorul Peter Cahill şi-a justificat decizia de condamnare a lui Chauvin la 22 de ani şi jumătate de închisoare prin faptul că bărbatul, care era poliţist la momentul faptelor, a abuzat de poziţia sa de autoritate şi a dat dovadă de cruzime.

Chauvin a fost dus imediat înapoi la închisoare. La fel ca la verdictul din aprilie, el a arătat puţină emoţie în momentul pronunţării sentitnţei. Ochii i s-au mişcat rapid privind sala, în timp ce chipul îi era acoperit de mască.

La 21 aprilie, Derek Chauvin a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare pentru uciderea lui Floyd.

George Floyd a murit la 25 mai 2020, la Minneapolis, după ce a fost ţinut la pământ timp de nouă minute, cu mâinile încătuşate la spate, de către Derek Chauvin, care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul său, în pofida faptul că i-a spus în mai multe rânduri că nu poate respira. Scena a fost filmată de către trecători şi a fost postată pe reţele de socializare. Uciderea lui Floyd a dus la proteste masive în SUA şi a emoţionat întreaga lume.

Asistăm la transformarea ideii în realitate. Ce ameninţă revoluţia investiţiilor verzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here