Desfiinţarea SIIJ | Răspunsul transmis de Comisia de la Veneţia Ministerului Justiţiei

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Comisia de la Veneţia a transmis, luni, Ministerului român al Justiţiei un punct de vedere legat de proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, transmite News.ro.

Ministerul român al Justiţiei a solicitat punctul de vedere şi acoperă atât proiectul de lege adoptat de Guvern, cât şi versiunea cu amandamente adoptată de Camera Deputaţilor, pe care Senatul o analizează în prezent.

Comisia de la Veneţia a emis câteva recomandări autorităţilor române cu privire la desfiinţarea Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Comisia de la Veneţia salută intenţia autorităţilor române de a reforma sistemul juridic, care include un pas esenţial în desfiinţarea Secţiei, şi le încurajează să continue reforma amplă.

Deşi Comisia a criticat înfiinţarea Secţiei în două puncte de vedere adoptate în 2018 şi 2019, cel transmis luni subliniază că, după trei ani de analizare a cazurilor, desfiinţarea acesteia nu ar trebui făcută cu uşurinţă.

Ajutorul de 190 milioane euro, acordat TAROM, cercetat de Comisia Europeană

1 COMENTARIU

  1. Si daca era desfiintata de parlament,inainte de a cere umil lui tudorel toader de la Venetia acordul, era vreo problema?Era,ca nu mai avea stelica ce succes sa-si prinda la butoniera!Daa,buborel INCA mai face parte din comisie,care l-a protejat de incercarea de demitere a guvernului Orban,in 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here