Dezastru în Marea Britanie! Peruca ceremonială a șefului Camerei Comunelor a dispărut

Bernard Weatherill, ultimul speaker care a purtat peruca ceremonială, în 1992 sursa: CSPAN / captură video

Peruca ceremonială a șefului Camerei Comunelor (speaker) este de negăsit. Sir Lindsay Hoyle, succesorul lui John Bercow, plănuia să se îmbrace în ținuta completă de ceremonie pentru deschiderea oficială a sesiunii parlamentare de mâine, dar peruca albă, din păr de cal, nu a fost găsită nicăieri, a scris The Telegraph.

Nici după căutări intense prin Camera Comunelor, nimeni nu a reușit să dea de urma obiectului. Peruca a fost folosită ultima oară în 1992 de către șeful de atunci al Camerei Comunelor, Bernard Weatherill, atunci când și-a ținut discursul de rămas bun.

John Bercow, adesea controversatul precedent speaker al Camerei Comunelor, a șocat în 2009, atunci când și-a preluat funcția și a refuzat să poart ținuta oficială. În schimb, el a venit îmbrăcat în costum obișnuit, cu o robă neagră pe deasupra. În 2017, John Bercow a interzic perucile pentru funcționarii parlamentari, decizie care a fost contestată la vremea aceea de conservatori.

Sir Lindsay Hoyle, succesorul lui Bercow, deși laburist, vrea să reînvie tradițiile străvechi ale Parlamentului Marii Britanii.

Regina Elisabeta a II-a va veni mâine în Parlament să deschidă noua sesiune parlamentară. Având în vedere că este a doua oară în două luni, nu va mai fi folosit întreg ceremonialul grandios. Discursul Reginei, scris de Guvern, va prezenta obiectivele noului guvern Boris Johnson. Finalizarea Brexitului este prioritatea zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here