Dezastru și la Ministerul Lucrărilor Publice. Gaură de peste un miliard de euro în buget

Noul ministru al Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, a găsit o gaură uriașă în bugetul instituției, întocmit în timpul guvernului Dăncilă. Nu există finanțare pentru 66% dintre plățile care trebuie făcute, a spus noul ministru. Asta înseamnă că există riscul ca foarte multe firme că nu-și primească banii pentru lucrările efectuate

„Anul 2019 a adus ministerului un buget total greșit. Astăzi, mai avem un necesar de 66% de finanțare, comparativ cu ce s-a prognozat și ce s-a prevăzut în bugetul inițial. Un buget greşit cu 66% este o realizare a fostului Guvern, este de necrezut că s-a gândit şi s-a conceput aşa ceva pentru acest minister. Noi vom face toate eforturile pentru ca UAT-urile, antreprenorii, să poată primi sumele necesare pentru a-şi achita facturile şi obligaţiile faţă de parteneri. Administrația publică trebuie să se țină de contractele semnate”, a spus Ion Ştefan, la preluarea mandatului, citat de Agerpres.

Ulterior, ministrul a declarat că bugetul instituției are un minus de 4,9 miliarde de lei, adică peste un miliard de euro, potrivit unui raport făcut de vechea conducere.

Noul ministru al Lucrărilor Publice a promis, ca și alți colegi din guvernul Orban, că va da afară angajații care nu au ce căuta acolo.

„Funcționarii care dau dovadă de implicare, eficiență, competență, nu trebuie să se teme (sic!). În schimb, cei care au fost înșurubați în structurile ministerului prin sistemul PCR – pile, cunoștințe, relații – sunt invitați să-și găsească locuri de muncă în altă parte.” a mai spus liberalul.

Vechiul Minister al Dezvoltării este cel care se ocupa de PNDL. La finalul lunii octombrie, guvernul Dăncilă a scos 400 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru achitarea unor facturi pentru PNDL 1 și 2. Totuși, suma a acoperit doar 40% din totalul plăților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here