Noiembrie, ultimul tun! Guvernul Dăncilă golește fondul de rezervă | Daniel Suciu: Nu cred că au mai rămas prea mulți bani

Guvernul Dăncilă va lăsa un fond de rezervă aproape inexistent pentru viitorul executiv. Daniel Suciu, ministrul demis al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a recunoscut că după ce au scos astăzi 400 de milioane de lei pentru achitarea facturilor din PNDL 1 și 2, nu prea au mai rămas bani.

„Din moment ce astăzi am solicitat o sumă de 400 de milioane și am și primit-o, nu cred că au mai rămas mulți bani” a răspuns ministrul la întrebarea unei jurnaliste, în timpul conferinței de presă de după ședința de Guvern de astăzi.

Întrebat apoi dacă la plecarea guvernului Dăncilă fondul de rezervă va fi zero, Daniel Suciu a răspuns evaziv, spunând că noi bani intră în fiecare zi. Ministrul demis al Dezvoltării a acuzat coaliția care a votat moțiunea de cenzură că a forțat guvernul Dăncilă să plătească facturile pentru PNDL din fondul de rezervă, deoarece executivul demis nu mai poate face rectificări bugetare.

Suma de 400 de milioane de lei scoasă astăzi din fondul de rezervă acoperă plata a doar 40% dintre solicitări. Daniel Suciu a spus că guvernul din care încă face parte va încerca să găsească banii necesari și pentru restul de 60%, adică 600 de milioane de lei. În caz că sursele de finanțare vor fi depistate, plata se va face tot prin fondul de rezervă, a confirmat ministrul.

Briefing de presă susținut de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Daniel Suciu, la finalul ședinței de guvern

Publicată de Guvernul României pe Luni, 28 octombrie 2019

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here