Dezbateri în USR-PLUS despre suspendarea lui Klaus Iohannis. Răspunsurile lui Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău

Foto: Inquam Photos / George Calin

Într-o dezbatere internă de partid, Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău au răspuns vineri, la Cluj-Napoca,  la o întrebare a membrilor formațiunii despre oportunitatea suspendării lui Klaus Iohannis.

Întrebare: Dacă președintele Klaus Iohannis continuă să favorizeze PNL în ciuda atributelor sale de imparțialitate și echidistanță, considerați că suspendarea președintelui este o soluție?

DACIAN CIOLOȘ: „Președintele României prin Constituție ar trebui să joace un rol de moderator, să aducă la aceeași masă membrii coaliției. Mă așteptam ca președintele să își joace acest rol. Eu nu sunt adeptul unei abordări agresive, violente. Au mai fost cazuri în care foști președinți au fost suspendați și știm unde s-au ajuns, nu s-a rezolvat nicio problema în felul acesta, m-ai mult s-au creat probleme. Eu sper să își asume președintele acest rol, mai mult USR PLUS a fost tras de urechi. Eu personal nu cred că o suspendare depinde de USR PLUS și în general nu cred că o suspendare l-ar face pe președinte mai activ”

DAN BARNA: „Când am pornit pe acest drum, știam că nu o să fie ușor. Vreau să ieșim din logica că suntem necăjiți și nu ne ajută președintele. Am intrat într-un mediu politic unde știam că-i vom produce neplăceri. Nu cred că perspectiva suspendării presedinteleui e o linie pe bune în care să credem. Trebuie ca noi USR PLUS să rămânem fermi pe reformele pe care ne-am angajat și să confirmam speranța pe care zilele astea am adus-o înapoi. Speranța că ne vor ajuta celelalte componente ale sistemului politic este naivă și eu cred că USR PLUS a demonstrat în acești ani că a trecut de naivitate

IRINEU DARĂU: „Nici eu nu cred că ar trebuie să intrăm pe teritoriul acesta al suspendării. Dar nici nu cred că ar trebui să-l menajăm în continuare pe Iohannis. Suntem mai aproape de cât pare de alegerile prezidențiale din 2024. Mi-aș dori să începem să avem profil de partid prezidențiabil, cu oameni care să înceapă să-l concureze de azi cu actualul președinte”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here