Dictatorul Assad, prima vizită în regiunea Idlib, ultimul bastion al jihadiștilor din Siria

Foto: Twitter

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a efectuat marţi o vizită inedită în regiunea Idlib (nord-vest), unde a subliniat că lupta împotriva jihadiştilor şi rebelilor este cheia sfârşitului războiului care sfâşie ţara din 2011, relatează News.ro, care citează AFP.

„Bătălia de la Idlib este baza pentru a pune capăt dezordinii şi terorismului în toate regiunile siriene”, a subliniat al-Assad, potrivit preşedinţiei.

Acest front îi desparte pe rebeli şi jihadişti de zone aflate sub controlul armatei siriene, susţinută de Moscova.

Aceasta este prima vizită a preşedintelui sirian – de la începutul războiului – în această regiune, care scapă, în mare parte, controlului puterii de la Damasc şi care face obiectul unui armistiţiu anunţat de Rusia la sfârşitul lui august.

Această vizită intervine la câteva zile după desfăşurarea armatei siriene în sectoare din nord-estul ţării, unde a fost chemată în ajutor de forţele kurde atacate de armata turcă.

Imagini în care Bashar al-Assad apare înconjurat de militari sirieni, în localitatea Al-Habit, recucerită în această vară de armata siriană, au fost postate pe site-ul preşedinţiei şi preluate de presa de stat.

Armistiţiul aflat în vigoare de la sfârşitul lui august este întrerupt de atacuri aeriene ruse sporadice, intensificate în ultimele zile, care alimentează temeri cu privire la o reluare a conflictului armat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here