Trupe americane sub focurile armatei turce în Siria/ Erdogan: „Nu vom da înapoi!”

Foto: Sgt. Matthew Crane/Army

Trupe americane s-au aflat vineri sub tirul armatei turce în apropierea oraşului Kobane din nordul Siriei, a anunţat un purtător de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Brook DeWalt, potrivit AFP.

Tirurile de artilerie nu au făcut, însă, răniţi printre soldaţii americani, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt.

Între timp, la Istanbul: „Puţin contează ce spun unii, nu vom opri această operaţiune” care vizează Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în nord-estul Siriei, a declarat Erdogan în timpul unui discurs. „Primim acum ameninţări din dreapta şi din stânga, ni se spune: Opriţi (…). Nu vom da înapoi!”, a insistat președintele turc.

Turcia a lansat miercuri o ofensivă în nord-estul Siriei împotriva YPG, miliţie kurdă susţinută de ţările occidentale însă calificate drept „grupare teroristă” de către Ankara.

Această operaţiune a stârnit un val de opoziţie la nivel internaţional. După ce părea că dă undă verde acestei operaţiuni, preşedintele american Donald Trump a ameninţat inclusiv că „va anihila” economia turcă „dacă Ankara va depăşi limitele”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here