Directorul Bibliotecii Naţionale, invitat la audieri în Parlament. USR solicită deblocarea accesului la tezele de doctorat

Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Pentru a discuta despre actualul blocaj în accesarea tezelor de doctorat aflate la bibliotecă şi pentru a identifica soluţiile legale şi administrative de rezolvare a situaţiei, deputatul USR şi preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor Iulian Bulai l-a invitat la Parlament pe directorul Bibliotecii Naţionale a României Adrian Cioroianu, pe 17 octombrie, la ora 13.00.

USR a demarat, vineri, un maraton de transcriere pentru teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, teză accesibilă exclusiv în format digitalizat la Biblioteca Naţională a României, arată un comunicat de presă al partidului.

Transcrierea se poate face doar de mână deoarece un regulament din 2016 al instituţiei prevede ca tezele de doctorat aflate în custodia Bibliotecii Naţionale a României pot fi consultate doar de la două calculatoare din incinta Bibliotecii, fără posibilitatea de a le consulta online. Chiar şi în cazul în care persoanele ce doresc să consulte tezele de doctorat se deplasează la sediul instituţiei conduse de Adrian Cioroianu, lucrările nu pot fi fotografiate, singura variantă rămasă fiind transcrierea de mână.

Vineri, Cristian Ghinea şi Iulian Bulai s-au apucat să transcrie lucrarea. Deputaţii USR Denisa Neagu, Diana Buzoianu şi Iulian Lorincz se află, luni, la Biblioteca Naţională pentru a continua să transcrie teza lui Lucian Bode.

Iohannis: Îmi doresc nişte legi ale Educaţiei care pe viitor să nu mai permită apariţia plagiatelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here