Directorul serviciilor de informaţii militare franceze demisionează pentru că a evaluat greşit ameninţarea rusă în Ucraina

Directorul serviciilor de informaţii militare franceze, generalul Éric Vidaud, şi-a dat demisia pentru că a elaborat o analiză eronată a ameninţării ruse în Ucraina, care era în contradicţie cu evaluările Statelor Unite, a informat, joi, cotidianul francez L’Opinion , citat de BBC, potrivit News.ro.

Cotidianul francez L’Opinion citează o sursă internă de la Ministerul Forţelor Armate, care a declarat că generalul Vidaud părăsit funcţia pe care o ocupa din cauză că a furnizat ”informaţii insuficiente”, precum şi din cauza ”lipsei de stăpânire a subiectelor”.

Şeful Statului Major al Apărării al Franţei, Thierry Burkhard, a recunoscut într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde că demiterea s-a produs, deoarece serviciile de informaţii franceze (DRM), inclusiv Vidaud, au elaborat o analiză eronată a ameninţării ruse în Ucraina, care era în contradicţie cu evaluările Statelor Unite.

Conform L’Opinion, Burkhard l-ar fi anunţat, marţi, pe Vivaud că va fi destituit din funcţie vara viitoare, dar generalul Vidaud a preferat să îşi dea imediat demisia.

Generalul Jacques de Montgros ar putea fi succesorul lui Eric Vidaud în funcţia de şef al informaţiilor militare franceze, potrivit L’Opinion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here