Disperarea soldaților ruși din Ucraina. Ce au ajuns să facă pentru a scăpa din iadul războiului

Războiul sângeros din Ucraina se desfășoară din 24 februarie și face tot mai multe victime. Rușii vizează în principal civili, ucid femei și copii. Presa străină relatează că moralul forțelor de invazie ruse este atât de scăzut încât unii soldați își fac ceva groaznic pentru a evita lupta, scrie fakt.pl.

New York Times a estimat pierderile armatei ruse în Ucraina. Informațiile americane estimează șapte mii de soldați ruși uciși.

*Războiul din Ucraina. Informații șocante despre soldații ruși

Datele furnizate de informațiile americane diferă de cifrele date de guvernul ucrainean, dar pierderile rușilor din timpul războiului din Ucraina sunt foarte mari. În timpul invaziei de trei săptămâni, Rusia a pierdut mai multe trupe decât Statele Unite în cei 20 de ani din Afganistan și Irak la un loc, subliniază jurnaliștii New York Times.

Presa străină relatează că toate acestea afectează moralul forței de invazie ruse, care este de așteptat să fie atât de scăzut încât soldații se împușcă în picioare pentru a evita lupta. Ei folosesc muniție ucraineană pentru a face să pară că au fost loviți de luptătorii ucraineni.

Jurnaliştii americani fac referire la înregistrările publicate de portalul NEXTA.

*„Caută muniție ucraineană pentru a se împușca în picioare”

Într-o conversație între soldați interceptați de portalul belarus, unul dintre ruși a spus: „De 14 zile trag în noi. (…) Furăm mâncare, spargem case. Omorâm civili”, citează US Sun. „Ofițerii ruși se împușcă unul în altul în picioare pentru a merge acasă. Sunt cadavre peste tot”, a continuat el.

Un alt soldat a fost auzit spunând că tovarășii săi „caută muniție ucraineană pentru a se împușca în picioare și a ajunge la spital”.

Potrivit rapoartelor presei, dezertorii se confruntă cu pedepse severe în patria lor, așa că împușcându-se cu arme și muniții ucrainene dau impresia că au fost răniți pe câmpul de luptă.

În mass-media au apărut videoclipuri în care soldații ruși capturați plângeau, în timp ce își cereau scuze pentru uciderea civililor ucraineni, inclusiv a copiilor – și admiteau că războiul declanșat de președintele Vladimir Putin a fost o „greșeală teribilă”.

Înregistrările publicate de canalul NEXTA sunt revoltătoare. Acestea trebuie să includă discuții între soldații ruși, de exemplu, cu familiile lor din Rusia. Cu toate acestea, autenticitatea înregistrărilor nu poate fi confirmată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here