Dispozitive de ascultare de ultimă generație, descoperite într-o școală din județul Galați. Echipe ale SRI s-au deplasat la fața locului

Sursa: SRI

Mai multe dispozitive profesionale de ascultare au fost descoperite vineri dimineață la Şcoala Gimnazială „Negoiţă Dănăilă” din satul Buceşti, din comuna Ivești, județul Galați, informează BZI. Cel care a făcut descoperirea a fost agentul de pază care este obligat să raporteze instituţiilor în drept un astfel de incident.

Maricel Gheoca, primarul din Ivești, a confirmat, pentru Antena 3, că au fost găsite sisteme de ascultare. Acesta a precizat că nu a reușit încă să ia legătura cu directorul școlii, prof. Carmen Oancă.

„Am informația că au fost descoperite sisteme de ascultare în sălile școlii „Negoiţă Dănăilă” din Bucești. După tablă, ceva de genul ăsta. Nu am mai multe informații. Nu mi-am permis să pun întrebări, directorul școlii nu am putut să îl contactez”, a declarat primarul.

Școala a fost împânzită de echipe ale SRI şi ale altor structuri ale statului. Se pare că aparatura ar fi fost descoperită în biroul directorului şi în cancelarie, potrivit monitoruldegalati.ro.

IPJ Galaţi a precizat că aparatura de supraveghere descoperită în interiorul şcolii din Buceşti a fost montată în 2019 şi avea şi o componentă audio, scrie și ziare.com.

„La data de 6 ianuarie, poliţiştii Serviciului Ordine Publică au efectuat un control la şcoala gimnazială din localitatea Buceşti, ocazie cu care au constatat că, în anul 2019, o societate comercială ar fi desfăşurat activităţi de instalare a unor sisteme de alarmare împotriva efracţiei, fără a deţine licenţă de funcţionare.

În urma constatărilor, a fost întocmit dosar penal pentru violarea vieţii private şi instalarea şi întreţinerea sistemelor de alarmare împotriva efracţiei, fără a deţine licenţă de funcţionare în domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here