Djokovici, prins cu minciuna. Ce riscă după ce a recunoscut că a încălcat regulile cu privire la izolare când avea Covid

Foto: Wikimedia Commons

Avocaţi din Serbia au declarat, miercuri, că liderul ATP, Novak Djokovici, riscă o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar încarcerarea, după ce a recunoscut că a încălcat regulile cu privire la izolare în perioada în care a fost infectat cu coronavirus. Premierul Serbiei a avertizat că în cazul lui Djokovici pare să fie o „încălcare clară a regulilor”, informează The Guardian, citat de News.ro.

În Serbia, încălcarea regulilor de izolare se află sub incidenţa articolului 248 al Codului Penal şi poate atrage o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar în trei ani de închisoare. Însă în cazul sportivului mai probabilă este o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii.

Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a declarat că Djokovici ar trebui să dea explicaţii cu privire la momentul în care a fost testat.

În Australia, decizia autorităţilor privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovici este aşteptată, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz

Novak Djokovici a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o „eroare de judecată”. Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovici.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece „s-a simţit obligat” şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”. Djokovici spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Djokovici a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui”.

În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o „dezinformare”.

Novak Djkovici a câştigat apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară, dar nu este sigur că va juca la Australian Open, deoarece ministrul Imigraţiei din statul de la Antipozi poate decide din nou că sârbul trebuie să părsească ţara.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovici ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here