DNA: Şeful Secţiei Chirurgie generală II din cadrul SUUMC ”Dr. Carol Davila” – plasat sub control judiciar pentru luare de mită

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Şeful Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” – Bucureşti a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită, informează News.ro.

”Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16 septembrie 2022, a inculpatului SĂVULESCU ALEXANDRU-FLORIN, la data faptelor şef al Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila” – Bucureşti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, a transmis, luni, DNA, într-un comunicat de presă.

În ordonanţa procurorilor militari se arată că, în cursul anului 2022, Săvulescu Alexandru-Florin ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani şi bijuterii, în legătură cu intervenţii chirurgicale şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiaţi ai acestora.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care:

– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,

– să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here