Doar 5 candidați din 33 au promovat concursul pentru șefia caselor de asigurări de sănătate. Mihăilă: „Cred că a fost un examen corect”

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că examenul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, care nu a fost promovat de majoritatea candidaţilor, a fost unul corect şi anunţă că vor avea loc noi etape de concurs pentru ocuparea acestor posturi.

Ioana Mihăilă a anunţat, sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Bihor, că vor avea loc, cel mai probabil, noi examene pentru ocuparea funcţiilor de director în cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, după ce după ce doar 5 din cei 33 de candidaţi au promovat examenul. 

„Cred că a fost un examen corect, domnul preşedinte s-a asigurat de corectitudinea examenului. Voi avea cu dumnealui o întâlnire şi probabil că vom programa noi sesiuni de examinare, etape de examinare care să se desfăşoare tot aşa, în condiţii clare de corectitudine şi de transparenţă”, a afirmat Ioana Mihăilă, răspunzând unei întrebări, potrivit News.ro

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre situaţia Direcţiilor de Sănătate Publică din teritoriu, ea afirmând în acest context că „trebuie, probabil, să mai ameliorăm modul de funcţionare al DSP-urilor în anumite localităţi”. Conform ministrului, „peste tot în sistemul public este loc şi de mai bine”.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirma, după ce doar 5 din cei 33 de candidaţi care s-au prezentat la proba scrisă a concursului pentru funcţiile de director din Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate au promovat, că organizarea de „concursuri pe bune” reprezintă un început bun. „Mai e mult până departe”, consideră Voiculescu.

Vlad Voiculescu a scris, pe Facebook, după ce s-au afişat rezultatele examenului naţional scris pentru casele judeţene de sănătate, că 5 din 33 de candidaţi au promovat, obţinând notă peste 7. Totodată, 19 candidaţi au luat sub 5, 26 de candidaţi au luat sub 6, iar 21 nu s-au prezentat la concurs.

„Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun”, a susţinut Voiculescu.

Cei cinci candidaţi care au obţinut peste 7 au vizat şefia caselor de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, anunţa că doar 33 dintre cei 54 de candidaţi admişi pentru proba scrisă a concursului de directori ai CAS-urilor judeţene s-au prezentat, joi, la examen. Pentru judeţele în care nu au existat candidaţi sau unde posturile nu vor fi ocupate în urma actualului concurs procedura va fi reluată ”în cel mai scrut timp”.

Adrian Gheorghe arăta că au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs, iar în urma selecţiei dosarului au fost admişi la proba scrisă 54 de candidaţi.

„Dintre aceştia, s-au prezentat 33 de candidaţi. Prin urmare, în acest moment sunt 20 de Case de Asigurări de Sănătate despre care ştim sigur că postul de director general nu se va ocupa în urma acestui concurs. La două Case de Asigurări de Sănătate nu s-a scos postul la concurs, la alte trei nu s-a înscris niciun candidat, la o casă s-a înscris un candidat, dar care nu a trecut de selecţia dosarelor, iar la 14 case s-a înscris cel puţin un candidat care putea participa la proba scrisă, însă nu s-au prezentat”, declara Adrian Gheorghe.

Au fost elaborate două varante de subiecte, iar unul dintre candidaţi, de faţă cu toată lumea, a extras una dintre cele două variante.

Adrian Gheorghe a explicat că titlurile din Bibliografia de concurs au fost trase la sorţi de către comisia de concurs şi apoi, pe baza acestor titluri, s-au elaborate subiectele, astfel încăt să nu existe suspiciuni.

„În cel mai scurt timp, vom publica şi procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte Case de Asigurări de Sănătate care nu au putut fi ocupate în urma prezentului concurs”, anunţa Adrian Gheorghe.

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director al Casei de Asigurări de Sănătate din 35 de judeţe şi din Bucureşti, precum şi al Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti a avut loc, joi, în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here