DOCUMENT | Cîțu prezintă dovezi prin care arată că Primăria Capitalei ar fi deturnat subvenția pentru termoficare

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, precizează că Primăria Capitalei a avut bugetul necesar pentru plata subvenţiei la transport şi termoficare, însă a deturnat banii pe alte „proiecte”.

PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor şi anume 1,4 miliarde lei la transport 1.4 miliarde lei şi 935 de milioane lei la energie termică, însă nu a plătit aceste sume, spune Cîțu.

„DOVADA – PMB a avut bani pentru plata subvenţiilor dar a deturnat destinaţia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor: transport 1.4 miliarde lei; energie termică 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, aşa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020. Prin OUG 135/2020 am pus la dispoziţia primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook, ataşând şi un document în acest sens. 

Imagine: Florin Cîțu / Facebook

Ministrul Finanţelor a adăugat că banii care trebuiau folosiţi pentru subvenţii, însă au fost cheltuiţi pe alte proiecte au dus la falimentul RADET şi ELCEN. 

„Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia dar nu a plătit subvenţia. Cel mai grav şi penal, banii bugetaţi pentru subvenţie au fost cheltuiţi pe alte «proiecte». Acest mod de «lucru», de fapt furt pe faţă, a falimentat RADET, ELCEN etc şi a îmbogăţit firmele de casa ale celor care au adminstrat Bucureştiul în ultimii ani. Vinovaţii vor răspunde! V-am promis”, a conchis Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here