DOCUMENT | Testele de salivă pentru școlari sunt insuficiente. Ministerul Educaţiei a cerut DSU să-i transmită graficul de aprovizionare

Ministerul Educaţiei a solicitat DSU să-i transmită graficul de aprovizionare eşalonată cu teste de salivă, invocând faptul că testele primite au fost deja distribuite către unităţile de învăţământ pentru a fi utilizate în această săptămână, iar diferenţa rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna următoare, având în vedere că sunt două zile de testare, luni şi joi, au declarat pentru News.ro. surse din minister. Ulterior, Ministerul Educaţiei a făcut public documentul privind solicitarea adresată DSU. 

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a făcut public documentul adresat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Conform surselor citate, Ministerul s-a adresat DSU, secretarului de stat Raed Arafat, şi a cerut să-i fie transmis ”cu celeritate” graficul de aprovizionare eşalonată cu teste de salivă.

Argumentele Ministerului Educaţiei sunt că testele primite au fost distribuite către şcoli pentru a fi administrate în săptămâna 6 – 12 decembrie, iar cele rămase nu acoperă necesarul pentru săptămâna umrătoare, fiind insuficiente chiar şi pentru ziiua de luni, 13 decembrie, după cum indică datele primite de la inspectoratele şcolare.

De asemenea,mai afirmă sursele citate, ministerul a cerut şi ca la următoarele livrări testele să fie ambalate individual sau la la seturi de câte două.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu anunţa în 25 noiembrie că datele primite de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă arată că la acea dată urmau să fie distribuite în teritoriu 6,5 milioane de teste în două tranşe, dintr-un total de 12 milioane de teste contractate în primul lot.

”Termenele de livrare au fost 24 noiembrie, 2 decembrie şi 9 decembrie, din motive obiective termenul de 24 noiembrie a suferit o întârziere de o zi, să sperăm că nu vom avea întârzieri pentru următoarele livrări planificate”, a afirmat atunci ministrul Educaţiei.

Informaţia referitoare la stocul insuficient de teste de salivă a fost iniţial difuzată de educatieprivata.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here