Doi români deghizați în femei care au dat o spargere la un magazin de bijuterii din Viena, prinși după opt ani

Urmele biologice de pe o eșarfă și o perucă au dat posibilitatea anchetatorilor din cadrul Biroului de Poliție Penală de Stat din Viena (LKA) să rezolve un jaf asupra unui bijutier care nu fusese rezolvat de ani de zile. Bărbații suspectați, originari din România, cu vârste cuprinse între 30 și 31 de ani, deghizați în femei, au fost prinși după opt ani.

Atunci, cei doi indivizi care erau îmbrăcați în rochii și purtau eșarfe și peruci, au intrat într-un magazin de bijuterii din centrul capitalei austriece și l-au atacat pe un angajat cu un spray lacrimogen și cu un ciocan pe unul din angajați. Acesta a ripostat și în încăierarea produsă a reușit să-i smulgă peruca unuia din bandiți. Totuși, cei doi au reușit să fure mai multe bijuterii din vitrine, după care au dispărut fără urmă, potrivit Kurier.

La vremea respectivă, anchetatorii au recoltat urmele biologice de pe peruca și eșarfa rămase în magazin, însă ani de zile nu au avut nicio pistă. La sfârșitul lunii ianuarie 2020, ADN-ul recoltat atunci a fost identificat în baza de date a poliției engleze.

Astfel, anchetatorii austrieci au stabilit că hoții de acum 8 ani sunt doi cetățeni români, acum în vârstă de 30 și 31 de ani. Unul din ei a fost reținut în Germania, iar cel de-al doilea se află deja în arest, după ce a fost prins în 2014 în timpul unui alt jaf în Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here