Două fenomene sapă la temelia încrederii germanilor în economie

Sursa: Pexels

Încrederea germanilor în economie este în scădere din cauza accelerării inflaţiei şi a creşterii numărului cazurilor de Covid-19, care îi face să ezite să facă cheltuieli, potrivit unui sondaj efectuat de institutul GfK, citat de Reuters, preluat de News.ro.

Indicele privind încrederea consumatorilor, calculat de institutul GfK pe baza intervievării a 2.000 de germani, a scăzut la -1,2 puncte pentru luna septembrie, de la un nivel revizuit de -0,4 puncte luna trecută.

Analiştii intervivaţi de Reuters anticipau un nivel de -0,7 puncte al indicelui referitor la încrederea consumatorilor.

”Preţurile au crescut rapid de la jumătatea acestui an. Acest lucru are un efect descurajator pentru încrederea consumatorilor”, a afirmat Rolf Buerkl, expert în comportamentul consumatorilor la GfK, într-un comunicat.

Indicele anual armonizat al preţurilor de consum a urcat cu 3,1% în iulie, atingând un maxim al ultimilor 13 ani şi alimentând discuţiile dacă creşterea costului vieţii va persista.

O creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus şli ritmul mai lent al vaccinărilor au influenţat la rândul lor aşteptările oamenilor referitoare la perspectivele economice şi au afecta disponibilitatea oamenilor de a face cumpărături, a adăugat Buerkl.

Germania a raportat miercuri 11.561 dee caxuri noi de infecţii Covid-19 şi o incidenţă pe şapte zile de 61,3 la 100.000 de oameni, potrivit datelor institutului pentru boli infecţioase Robert Koch.

Circa 59,4% din populaţia germană este vaccinată complet, iar aproximativ 64,4% au primit cel puţin o doză de vaccin.

Studiul a fost realizat în perioda 5-16 august 2021.

Cine este Ahmad Massoud, omul în care își pune speranța ultimul bastion anti-taliban din Afganistan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here