Dragnea, un nou dosar la DNA: Trafic de influență la învestirea lui Trump din 2017

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost citat azi la DNA pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influență în dosarul vizitei din SUA la inaugurarea președintelui Donald Trump din ianuarie 2017, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Dragnea a fost citat pentru ora 14.00, iar procurorii suspectează săvârșirea unei fapte de trafic de influență.

În cursul anului 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane au cerut informații în România referitoare la Dragnea și Grindeanu. Ulterior, DNA a deschis un dosar pentru presupus trafic de influență.

La sfârșitul anului 2018, Dragnea spunea ca are informații potrivit cărora i-a fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, atunci când a participat la ceremonia de investire a lui Donald Trump in calitate de președinte al SUA. În fotografiile apărute la acea vreme, fostul lider PSD se vedea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donald Trump.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreședinte al Comitetului de învestire a președintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea si pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

Ulterior, procurorii americani au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat ca și-a folosit influența pentru consolidarea relațiilor de afaceri cu lideri străini.

Procurorii anchetau dacă Broidy și-a folosit influența pe lângă președintele Donald Trump pentru câștiguri personale și încălcarea Legii privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetățenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obține avantaje economice. Aceste beneficii se referă la invitația adresată oficialilor străini la procedura de învestitura a lui Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here