Preşedintele Africii de Sud îndeamnă ţările bogate să cedeze o parte din vaccinurile comandate

Cyril Ramaphosa. Foto: Wikimedia Commons

Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a îndemnat statele bogate să înceteze acumularea în exces de vaccinuri împotriva COVID-19 pe care le-au comandat, dar de care nu au nevoie imediată, el subliniind că omenirea trebuie să acţioneze împreună pentru a combate pandemia, transmite Agerpres, care citează Reuters.

„Avem nevoie ca aceia care au acumulat vaccinuri să le cedeze aşa încât alte ţări să le poată avea”, a spus Ramaphosa într-o reuniune în format virtual a Forumului Economic Mondial.

„Ţările bogate ale lumii au ieşit în faţă şi au achiziţionat cantităţi mari de vaccinuri… Unele state au achiziţionat chiar de până la patru ori faţă de necesarul populaţiei lor… excluzând astfel alte ţări”, a adăugat preşedintele sud-african.

Ramaphosa, care prezidează actualmente Uniunea Africană, a mai spus că ţările continentului vor acces la fel de rapid la vaccinuri ca şi alte state.

Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă epidemie de COVID-10 de pe continent, care, în întregul său, se zbate să-şi asigure suficiente doze pentru a începe programele de imunizare a celor 1,3 miliarde de locuitori.

„Nu suntem toţi în siguranţă dacă unele ţări îşi vaccinează locuitorii, iar alte ţări nu vaccinează. Trebuie să acţionăm toţi împreună în combaterea coronavirusului”, a concluzionat Ramaphosa în pledoaria sa. 

1 COMENTARIU

  1. Africa de Sud,saraca?!??Cu minele sale de diamante,cu aurul,platina si alte resurse care DOAR acolo se gasesc,nu poate ajuta continentul african??Daca cerea asta un Congo,un Burkina-Faso,sau alt stat amarat,ca Etiopia,as mai fi zis,dar cel care ar trebui sa ajute si sa investeasca economic in aceste tari sarace,este statul Africa de Sud,nu China, daca tot a fost uns presedinte al Uniunii africane! Sa ceara ajutorul Chinei,ca a lasat-o sa-si faca de cap ca o capusa pe continent!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here