Dragoș Săvulescu, interviu în presa greacă: Nicio țară nu mai poate dispune acum o arestare

Foto: Facebook

Condamnat definitiv în România, omul de afaceri Dragoș Săvulescu a declarat în presa din Grecia că este spus unei operațiuni similare practicilor poliției politice comuniste. În publicația  PROTO THEMA, Săvulescu a mai spus că va da statul român în judecată, fiind „o chestiune de principiu să nu lăsăm un  regim intervenționist să ne distrugă imaginea și viața”

Declarațiile lui Dragoș Săvulescu:

  • Simt că s-a impus dreptatea, ceea ce este rar pentru mine, deoarece până acum am avut sentimente negative în legătură cu justiția, trăind în România. Această fostă țară comunistă a demonstrat că nu dispune încă de cultura unui stat de drept.
  • Din acest motiv, am suferit timp de 16 ani din cauza abuzurilor autorităților, deoarece cazul meu a început în România. Sunt recunoscător Curții de Apel a Mării Egee pentru respingerea extrădării mele și pentru respectul pe care l-a arătat față de dreptul european.
  • Îi sunt de asemenea recunoscător avocatului meu, Michalis Dimitrakopoulos, pentru că este pur și simplu grozav. Chiar dacă am trecut prin atâtea probleme, am fost norocos că m-am aflat în Grecia, o țară europeană care are un sistem juridic atât de bun, datând din cele mai vechi timpuri.
  • Interpol a aplicat măsuri speciale în cazul meu. Asta înseamnă că nicio țară nu mai poate dispune acum o arestare. Cererea românească a fost emisă inițial de Curtea de Apel din București în 2019 și a fost executată în Italia în ianuarie 2020. Practic, au încercat să mă aresteze a doua oară fără nicio autorizare, deoarece mandatul a fost respins de Curtea de Apel din Napoli, Italia.
  • În afară de asta, cazul meu a fost preluat de autoritățile italiene, fapt care a fost comunicat oficial autorităților române în iunie 2021. România știa asta. Potrivit legislației europene și chiar și a legislației române, statul care solicită extrădarea (România) își pierde dreptul de a pune în aplicare mandatul odată ce cazul a fost preluat de un alt stat european (Italia).
  • Că România a insistat asupra executării vechiului mandat este, în esență, ilegal. Suntem surprinși nu numai de abaterea României de la lege, ci și de faptul că autoritățile române au refuzat să recunoască decizia instanțelor din alte state membre ale UE. A fost foarte clar de la bun început că această vânătoare de vrăjitoare împotriva mea a avut resorturi politice.
  • În afară de faptul că am pierdut bani și timp, am suferit foarte mult de pe urma atacurilor venite din mass-media, bazate pe știri false. Am suferit o uzură psihică, soția mea nici măcar nu a putut dormi și mânca. Ne-au fost afectate sănătatea, imaginea și afacerile.
  • Trebuie să cerem guvernului român să plătească pentru acest prejudiciu serios și cred că avem multe temeiuri legale pentru a cere acest lucru. În plus, este o chestiune de principiu să nu lăsăm un regim intervenționist să ne distrugă imaginea și viața. Trebuie să-i încurajăm și pe alții să facă același lucru, deoarece nu suntem singurele victime ale regimului, sunt mulți alții care trec prin aceeași situație.

STUDIU: Muzica lui Mozart calmează crizele de epilepsie. „Realizarea la care visăm este de a ajunge să concepem un fel de muzică antiepileptică”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here