Duelul bilanțurilor: Ucraina afirmă că a doborât cinci avioane şi un elicopter ruseşti, iar Rusia că a distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene

Foto: Twitter

Armata ucraineană a afirmat joi că a doborât în estul ţării cinci avioane şi un elicopter ale armatei ruse care a lansat în cursul dimineţii o operaţiune militară împotriva Ucrainei, potrivit AFP.

„Cinci avioane şi un elicopter ale agresorului au fost doborâte”, a indicat Statul Major al armatei ucrainene într-un comunicat.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat într-un comunicat de presă preluat de EFE că forţele armate ruse au neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei şi au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operaţiunii militare lansate de Moscova.

Infrastructura militară, instalaţiile de apărare aeriană, aerodromurile militare şi aviaţia armatei ucrainene sunt dezactivate cu arme de înaltă precizie. Nu există lovituri de rachete, aviaţie sau artilerie asupra oraşelor Ucrainei, subliniază ministerul, într-un comunicat citat şi de canalul RT, pe pagina sa electronică.

Populaţia civilă nu este în pericol, dă asigurări ministerul rus.

Pe 24 februarie, şeful statului rus Vladimir Putin, în discursul adresat cetăţenilor Rusiei, a anunţat că a decis să desfăşoare o „operaţiune militară specială pentru a proteja Donbasul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here