După 50 de ani, criminalul în serie Zodiac ar fi fost identificat. Cine ar fi fost acesta

Sursa: Twitter

Un grup independent de anchetatori care a lucrat pentru poliţia americană, ”Case Breakers”, susţine că a soluţionat misterul ”criminalului în serie zodiac”, un bărbat care ar fi murit în 2018, însă ancheta oficială cu privire la aceste fapte comise în urmă cu 53 de ani continuă. relatează CNN, preluat de News.ro.

”Criminalul în serie zodiac” a revendicat 37 de crime comise în California, însă majoritatea nu au putut fi legate de el, iar mulţi l-au acuzat de faptul că a vrut să rămână în centrul atenţiei, pentru a obţine un fel de glorie medicatică personală.

”Case Breakers”, o echipă de aproximativ 40 de anchetatori din cadrul forţelor de ordine, a anunţat că l-a identificat pe criminalul în serie zodiac pe baza unor noi probe fizice şi medico-legale şi a unor informaţii provenind de la martori oculari.

Ei au anunţat că criminalul se numea Gary Francis Poste, un bărbat care a murit în 2018.

Anchetatorii au obţinut clişee găsite în camera obscură a celui pe care-l suspectează de faptul că este criminalul în serie, pe care le-au confruntat cu portretul-robot al criminalului în serie ”zodiac”.

Departamentul de Poliţie din San Francisco (SFPD) a declarat însă CNN că ancheta rămâne în continuare deschisă.

Poliţia federală americană (FBI), care a susţinut forţele locale de poliţie în cadrul anchetei, nu a recunoscut nici ea acuzaţiile anchetatorilor independenţi.

”Nu avem nicio informaţie nouă, pentru moment”, au declarat autorităţile federale.

Însă unul dintre elementele avansate de către Case Breakers – şi anume o cicatrice pe frunte – par să fie un element fiabil pentru autorităţi.

Informaticianul David Oranchak, care a participat la descifrarea unuia dintre mesajele codate lăsate de autorul crimelor în serie, declară că nu este convins.

”Sunt absolut sigur că am soluţionat acest mister”, declară, la rândul său, ziarului San Francisco Chronicle, un membru al Case Breakers, Tom Colbert, care precizează că lucrează de zece ani, împreună cu echipa sa, la cazuri nesoluţionate (”cold cases”).

În lipsa conturării unei majorități, PNL va merge la Cotroceni fără o propunere de premier

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here