Echipa lui Biden pentru mediu și climă

Sursa: Pexels

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, şi-a prezentat echipa pentru mediu şi climă, un grup cu un program ambiţios, care va schimba multe din reglementările administraţiei Trump, relatează Reuters şi AFP, preluate de News.ro.

Michael Regan va deveni primul bărbat de culoare care va conduce Agenţia americană de Protecţie a Mediului, dacă va fi confirmat de Senat, iar Deb Haaland, aleasă pentru ministerul de interne, va fi prima amerindiană membru al Cabinetului.

“Acest moment este profund dacă ne gândim la faptul că un fost secretar al Internelor spunea cândva că scopul lui este să ne ‘facă civilizaţi sau să ne extermine’. Eu sunt dovada vie a eşecului acelei ideologii oribile”, a afirmat Haaland, făcând referire la comentarii făcute de Alexander H.H. Stuart în 1851.

Gina McCarthy a fost aleasă de Biden pentru a conduce noul Birou de politică legată de climă în cadrul Casei Albe. De asemenea, Brenda Mallory, avocată specializată în problemele de mediu, a fost aleasă pentru a conduce Consiliul pentru Calitatea Mediului.

Joe Biden a declarat că administraţia sa îşi propune modernizarea infrastructurilor de apă, transporturi şi energie pentru ca acestea să reziste în condiţii extreme de climă şi că prin acest proces se vor crea numeroase locuri de muncă. Biden a mai afirmat că îşi propune construirea a 500.000 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice şi 1,5 milioane de locuinţe sociale eficiente energetic.

El a anunţat şi crearea imediată a 250.000 de locuri de muncă în scopul acoperirii a milioane de puţuri de petrol şi de gaze abandonate, considerate un risc pentru siguranţă şi sănătate.

Biden a subliniat că Statele Unite vor reveni în Acordul de la Paris şi că va reintroduce o serie de reglementări de mediu din perioada administraţiei Barack Obama, la care Donald Trump a renunţat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here