Echipajul rus de la bordul ISS, fotografii cu steagurile republicilor separatiste din Ucraina

Agenţia spaţială rusă Roscosmos a postat luni pe Telegram imagini în care echipajul rus de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pozează cu steagurile ”republicilor populare” autoproclamate la Lugansk şi Doneţk, în estul separatist ucrainean, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Cei trei cosmonauţi ruşi de la bordul ISS, Oleg Artemiev, Denis Matveiev şi Serghei Korsakov, exhibă aceste două steaguri – unul albastru deschis, albastru închis şi roşu, iar celălalt negru, albastru închis şi roşu – după ce armata ucraineană a anunţat duminică faptul că s-a retras din oraşul Lîsîceansk, în regiunea ucraineană Lugansk, care a ajuns în întregime pe mâna Rusiei.

”Roscosmos şi cosmonauţii noştri din ISS se alătură mesajului de felicitare a lui Leonid Pasecinik, şeful «republicii populare» (de la) Lugansk, care a evocat o «nouă zi a Marii Victorii»”, proclamă Roscosmos în această postare.

”Este o zi pe care locuitorii din zonele ocupate din regiunea Lugansk au aşteptat-o de mult, opt ani. Suntem convinşi că (data de) 3 iulie 2022 va rămâne gravată în istoria republicii”, adaugă agenţia spaţială rusă.

 

”Cetăeţeni ai «republicii populare» (de la) Doneţk, aveţi răbdare!”, continuă Roscosmos, în contextul în care în această regiune ucraineană continuă confruntări armate.

Cei trei cosmonauţi au ieşit, la 18 martie, din capsula Soiuz şi au intrat la bordul ISS îmbrăcaţi într-un combinezon galben, o culoare interpretată atunci, la trei săptămâni de la lansarea invaziei Ucainei, drept o susţinere a Kievului.

Ei nu şi-au explicat însă gestul.

Preşedintele rus Vladimir Putin a îndemnat luni, într-o întâlnire cu ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, forţele ruse ”să-şi încheie misiunile potrivit planurilor deja aprobate” şi că ”sper(ă) ca în sectoarele lor totul să decurgă la fel de bine ca la Lugansk”.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here