Elon Musk, în atenția Comisiei Federale pentru Comerţ din SUA

Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) din Statele Unite investighează achiziţia de către Elon Musk a participaţiei iniţiale de 9% la Twitter, a relatat joi The Information, transmite Reuters, citată de News.ro.

FTC analizează dacă Musk s-a conformat cu o cerinţă de raportare antitrust atunci când a cumpărat pachetul de acţiuni la compania de social media la începutul lunii aprilie, se arată în articolul care citează persoane care cunosc situaţia.

Companiile care nu respectă regulile privind raportarea unor achiziţii semnificative de acţiuni sau alte achiziţii pot fi amendate cu până la 43.792 de dolari pe zi.

După cumpărarea iniţială de acţiuni, Musk, cel mai bogat om din lume, s-a oferit să cumpere compania pentru 54,20 dolari pe acţiune, în numerar, lucru pe care Twitter l-a acceptat la începutul acestei săptămâni.

Există puţine aşteptări ca potenţiala achiziţie a Twitter de către Musk să fie respinsă de autorităţile antitrust.

Obiectul anchetei FTC este dacă Musk a cumpărat pachetul de acţiuni pentru a influenţa conducerea Twitter sau dacă a dorit să fie un acţionar pasiv, potrivit articolului.

În documentul depus pe 4 aprilie la Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA (SEC), Musk şi-a caracterizat participaţia ca fiind pasivă.

Twitter a spus că nu doreşte să comenteze, în timp ce FTC a refuzat să comenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here