Elon Musk, şeful Tesla: Asta nu este democraţie. Redaţi-le oamenilor libertatea!

Elon Musk

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a declarat vineri că „vinde aproape toate bunurile fizice. Nu va deține nicio casă ”, în timpul unei serii de postări ciudate pe Twitter. Cuvintele sale l-au costat însă mai mult decât și-ar fi imaginat vreodată. Fondatorul Tesla, a şters cu buretele 14 miliarde de dolari.

Musk a continuat spunând că acţiunile Tesla au o valoare prea mare, apoi a afirmat: „Acum daţi-le oamenilor înapoi LIBERTATEA!”.

Musk este unul dintre criticii răspunsului global la pandemia de coronavirus, cât și al măsurilor de izolare la domiciliu din California, numindu-le „fasciste”.

Musk a spus, în cadrul conferinţei pe tema rezultatelor trimestriale ale companiei sale, că este ”fascist” să spui oamenilor că nu au voie să iasă din case. ”Asta nu este democraţie, asta nu este libertate. La naiba, redaţi-le oamenilor libertatea!”, a spus Musk.

Musk nu ia un salariu de la Tesla sau SpaceX, dar este acționarul principal al ambelor companii și are o avere personală estimată de 30-40 de miliarde de dolari. El deține mai multe case din California, în valoare de peste 100 de milioane de dolari, potrivit The Wall Street Journal.

Cuvintele sale l-au costat mai mult decât și-ar fi imaginat vreodată! Elon Musk, fondatorul Tesla, a şters 14 miliarde de dolari din valoarea acţiunilor producătorului auto după ce a postat pe Twitter un mesaj în care a spus că valoarea acţiunilor sale a fost prea mare, potrivit BBC.

De asemenea, postarea a şters suma de 3 miliarde de dolari din participaţia lui Musk în cadrul Tesla, însă ceilalţi investitori au intervenit rapid pentru a salva compania, conform Mediafax.

„Preţul acţiunilor Tesla prea mare”, a spus el, acesta fiind unul dintr-o serie de tweet-uri care includeau un jurământ de a-şi vinde bunurile.

În alte tweet-uri, el a spus că prietena sa este supărată pe el, în timp ce în altul scria pur şi simplu: „Furia, furie împotriva morţii luminii conştiinţei”.

În 2018, un tweet despre viitorul Tesla pe piaţa bursieră din New York a determinat autorităţile de reglementare să-l amendeze cu 20 de milioane de dolari şi a fost obligat ca toate postările ulterioare pe platformă să fie verificate înainte de avocaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here