Emisarul ONU pentru Myanmar avertizează că e risc de „război civil”. China blochează sancţionarea juntei

Sursa: Twitter

Myanmarul se confruntă cu riscul fără precedent al unui ”război civil”, avertizează emisarul ONU Christine Schraner Burgener, care îndeamnă Consiliul de Securitate al ONU să folosească ”toate mijloacele” pentru a evita o ”catastrofă” şi o ”baie de sânge”, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Riscăm ca acest lucru să se întâmple sub privirile noastre, iar un eşec în evitarea unei noi escaladări a atrocităţilor va costa lumea mult mai mult pe termen lung” decât o acţiune imediată, a subliniat miercuri emisarul special al secretarului general al ONU pentru Myanmar într-o reuniune cu uşile închise a Consiliului de Securitate, potrivit unui discurs obţinut de AFP.

Pe de altă parte, China respinge ideea impunerii unor sancţiuni juntei birmane, care ”nu ar face decât să agraveze situaţia”.

Beijingul îndeamnă la ”revenirea la o tranziţie democratică în această ţară”, a declarat miercuri ambasadorul Chinei la ONU Zhang Jun, în această reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Myanmar.

”Dacă Myanmarul se cufundă în turbulenţe prelungite, ar fi o catastrofă pentru această ţară şi regiune în ansamblul său”, a declarat ambasadorul, citat într-un comunicat al misiunii chineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here