Emoția trăită de o ucraineancă într-o benzinărie din România: ”Am început să plâng. Așa ceva?!”

Yulia Chernitskaya, antrenoare de fitness originară din Odesa și mamă a patru copii, unul din cei peste 400.000 de refugiați veniți din Ucraina, a relatat pe Facebook o întâmplare emoționantă pe care a trăit-o în România. 

Alături de o fotografie în care apare ținând în mână două bancnote de 100 de lei, Yulia Chernitskaya a povestit că a primit banii, într-o benzinărie din Moeciu, de la un bărbat în vârstă, care s-a oferit să o ajute în momentul în care i-a văzut numărul de înmatriculare de Ucraina.

Antrenoarea a recunoscut că a fost impresionată până la lacrimi de gestul bărbatului, mai ales că era vizibil că nu avea o situație financiară ieșită din comun.

Acești bani i-ai primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină după ce achitasem un plin. El și-a șters parbrizul și m-a întrebat în română ‘Ucraina?’, ‘Ucraina’, i-am răspuns.

Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus ‘glorie Ucrainei!’. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie.

Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă,  nici nu știe că am patru copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii.

Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, a scris Yulia Chernitskaya, pe Facebook.

yulia
Banii primiți de Yulia Chernitskaya / Foto: Facebook@Юлия Черницкая

Yulia Chernitskaya, mesaj către ruși

Yulia Chernitskaya a recunoscut și că situația din țara natală a făcut-o să prețuiască lucrurile mici și le-a cerut rușilor să înceteze atacurile.

Întreaga lume ne susține și ne ajută. Ne oferă cazare pe gratis, mâncare, bani, și haine, în timp ce vecinii noștri din Rusia ne omoară. Mulțumim, tuturor, celor care m-au adoptat împreună cu ai mei copii, care m-au ajutat cu tot. Mulțumim prietenilor care ne-au trimis bani pentru a avea din ce să trăim.

Camarazi, războiul m-a învățat multe, mi-a deschis ochii, mulțumim pentru experiență, dar, vă rog, plecați! Nu merităm asta. Plecați!”, a mai scris Yulia Chernitskaya.

Postarea a atras sute de comentarii în care sunt povestite întâmplări similare din toate țările Europei prin care trec refugiați:

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here