Eurodeputatul Victor Negrescu, discuţii cu oficialii spanioli, la Madrid, pe tema Schengen

Sursa: Facebook

Europarlamentarul Victor Negrescu a realizat în aceste zile o vizită de lucru la Madrid pentru a discuta cu oficialii spanioli despre preşedinţia Spaniei la Consiliul UE din al doilea semestru al anului şi includerea aderării României la spaţiul Schengen printre priorităţile mandatului, anunţă eurodeputatul într-un comunicat oficial. El afirmă că din păcate, faptul că la viitorul Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne, din 9-10 martie, acest subiect nu a fost inclus pe ordinea de zi ridică multe semne de întrebare şi poate reprezenta o problemă, întrucât un nou vot trebuie pregătit temeinic şi ţine de România să creeze un nou moment în care să existe susţinere pentru o astfel de decizie favorabilă, transmite News.ro.

”Am discutat cu mai mulţi oficiali spanioli despre includerea aderării României la spaţiul Schengen în contextul în care Spania va deţine preşedinţia Consiliului UE în a doua partea a acestui an şi în cadrul căreia va organiza cel puţin două Consilii de Justiţie şi Afaceri Interne. Una dintre cele mai importante discuţii a fost cu secretarul de stat responsabil de domeniul afacerilor europene şi de viitoarea preşedinţie spaniolă la Consiliul UE, Pascual Navarro Ríos, şi am primit asigurări că Spania acordă o atenţie sporită acestui subiect. Sunt convins că, dacă în aceste prime luni ale anului reprezentanţii României vor fi mai incisivi şi profesionişti în abordare, există premisele unui rezultat pozitiv sub preşedinţia spaniolă”, a transmis europarlamentarul.

Negrescu afirmă că a mizat în aceste discuţii pe faptul că familia social-democrată europeană a fost singura care a susţinut în unanimitate aderarea României la spaţiul Schengen şi împreună cu conducerea Partidului Social Democrat au decis să continue demersurile, chiar dacă subiectul nu este gestionat de miniştrii noştri, pentru că acest obiectiv este central pentru ţara noastră.

”De altfel, premierul social-democrat, Pedro Sanchez, a susţinut în mod public aderarea României la spaţiul Schengen, ceea ce confirmă bunele intenţii ale partenerilor noştri spanioli”, a precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

De asemenea, reprezentantul României în Parlamentul European a subliniat că absenţa subiectului extinderii spaţiului Schengen de pe agenda viitorului Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne poate constitui o problemă din perspectiva priorităţilor ţării noastre.

”Din păcate, faptul că la viitorul Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne, din 9-10 martie, acest subiect nu a fost inclus pe ordinea de zi ridică multe semne de întrebare şi poate reprezenta o problemă, întrucât un nou vot trebuie pregătit temeinic şi ţine de România să creeze un nou moment în care să existe susţinere pentru o astfel de decizie favorabilă. Din informaţiile pe care le am, preşedinţia suedeză la Consiliul UE ar plănui un posibil vot în luna iunie, dar pentru acest lucru este nevoie de mai multă coerenţă şi de o acţiune diplomatică mai clară din partea României”, a menţionat europarlamentarul român Victor Negrescu.

În cadrul vizitei de lucru de la Madrid, eurodeputatul Victor Negrescu a mai avut o serie de întâlniri cu oficiali ai Regatului Spaniei, respectiv prim-vicepreşedintele Senatului Regatului Spaniei şi preşedinte al Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), doamna Cristina Narbona Ruiz, şi cu secretarul PSOE pentru politici internaţionale şi cooperare pentru dezvoltare şi vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste, doamna Hana Jalloul Muro.

Sigfried Mureşan: Cred că avem o şansă anul acesta la Spaţiul Schengen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here