Europarlamentar: Niciun candidat propus de Viorica Dăncilă nu va fi acceptat

Niciun candidat pentru postul de comisar european propus de un guvern în proces de destituire nu va fi acceptat la Bruxelles, a spus europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Astfel, și Dan Nica, a doua propunere oficială a guvernului condus de Viorica Dăncilă va fi respins. Mai mult, Siegfried Mureșan este de părere că Ursula von der Leyen va aștepta până după moțiunea de joi ca să ia o decizie privind portofoliul României.

Dacă Viorica Dăncilă a avut nevoie de 7 zile pentru pentru a trimite în mod oficial o propunere de comisar european din partea României atunci și președinta aleasă a Comisiei Europene își poate lua 3 zile timp pentru a da răspunsul pe această propunere.
Fiți siguri că președinta Comisiei Europene nu va accepta un candidat desemnat de un prim-ministru aflat în plină procedură de destituire.
Vorbim aici de viitorul Uniunii Europene, e vorba de conducerea întregii Uniuni Europene pentru următorii 5 ani de zile.
Colegiul comisarilor nu își poate permite să aibă un membru din partea unui guvern ce tocmai a fost demis.
Comisia Europeană are nevoie de membri competenți și legitimi, iar România are nevoie de o reprezentare onorabilă și puternică în Comisia Europeană.”
a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

Viorica Dăncilă a trimis luni seară la Bruxelles propunerea oficială ca Dan Nica să fie comisarul european din partea României, a scris G4Media care citează surse guvernamentale. Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE, nu a fost pusă pe listă ca rezervă, în ciuda votului din ședința conducerii PSD de săptămâna trecută. Oficiali europeni au confirmat, pentru Caleaeuropeana.ro, că au primit propunerea Dan Nica, dar că mai așteaptă acum și candidatul de rezervă.

Reamintim că România a primit portofoliul Transporturi. Dar unele voci au vorbit despre o posibilă rocadă cu Ungaria, căreia i-a fost desemnat portofoliul Extinderii și Vecinătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here