Exercițiu româno-ucrainean, pe Dunăre, cu 300 de militari

Sursa: navy.ro

Aproximativ 300 de militari români şi ucrainieni participă în această perioadă la o instruire pe Dunăre, între Tulcea şi Izmail, urmând să realizeze exerciţii de inspecţie şi control la ambarcaţiuni suspecte, exerciţii de remorcaj şi antrenamente de punere în aplicare a procedurilor de acţiune pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, transmite News.ro.

Forţele Navale Române au transmis miecuri, printr-un comunicat de presă, că organizează, planifică şi conduc, în perioada 7-11 septembrie, exerciţiul româno-ucrainean Riverine 2020”, pe fluviul Dunărea, în zona cuprinsă între Tulcea şi Izmail (Ucraina), la care participă aproximativ 300 de marinari militari din cele două state.

“Riverine 2020 este condus de Flotila Fluvială şi urmăreşte consolidarea cooperării transfrontaliere româno-ucrainene în domeniul naval. La activităţile de instruire participă două vedete blindate din Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, două vedete fluviale din Divizionul 88 Vedete Fluviale, un remorcher fluvial al Divizionului 131 Nave Sprijin Logistic şi un elicopter Puma Naval din Grupul 256 Elicoptere. Structurile militare angrenate vor executa, împreună cu nave ucrainene, precum şi cu nave ale Gărzii de Coastă din Ucraina şi ale Poliţiei de Frontieră din România, manevre tactice, exerciţii de inspecţie şi control la ambarcaţiuni suspecte, exerciţii de remorcaj şi antrenamente de punere în aplicare a procedurilor de acţiune pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”, se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că în ultimii ani, cooperarea dintre Forţele Navale ale României şi cele ale Ucrainei a cunoscut o dezvoltare intensă în domeniul instruirii pe mare, prin participarea  marinarilor militari români şi ucraineni la exerciţii comune, precum şi în domeniul învăţământului militar de marină, prin extinderea parteneriatelor educaţionale.

Participarea Forţelor Navale Române, cu capabilităţi ale Flotilei Fluviale, la exerciţiul „Riverine 2020”, aduce o contribuţie semnificativă în vederea creşterii nivelului de pregătire şi vine în sprijinul dezvoltării relaţiilor bilaterale, în scopul menţinerii securităţii şi siguranţei în zona fluviului Dunărea, au mai menţionat Forţele Navale Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here