Expert în imunologie din România: Coronavirusul „nu este mai agresiv” decât o gripă obișnuită, ci „mai contagios”

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu conduce Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen Timişoara care, recent, a publicat o tehnologie pentru crearea unui vaccin împotriva noului Coronavirus, Covid-19. Doctorul a oferit un interviu site-ului Putereaacincea.ro.

Virgil Păunescu spune că noul coronavirus nu este mai agresiv decât un obișnuit virus gripal, ci mai contagios.

„Nu este mai agresiv, ci este mai contagios. Altfel, mortalitatea ca urmare a infecţiei cu Covid-19 este mai mică decât în cazul gripei sezoniere. Din 100 de pacienţi care sunt simptomatici şi care sunt depistaţi, 3-4 mor. Marea problemă care îngrijorează acum autorităţile este faptul că, fiind foarte contagios, chiar şi aceste cazuri relativ puţine – mă refer la numărul îmbolnăvirilor grave şi al deceselor –, dacă apar simultan într-un interval scurt de timp, pun sistemul sanitar în imposibilitatea de a se ocupa de pacienţi”, a explicat specialistul.

În privința cursei pentru obținerea unui vaccin, Păunescu a precizat: „În două săptămâni urmează să primim din Germania reactivii pentru a demara primele teste şi pentru a începe procedurile de validare a vaccinului. Atunci vom face o verificare mai complexă a eficienţei acestor peptide (proteine) pe celule umane”.

Recent, Centrul OncoGen Timişoara a publicat o tehnologie pentru crearea unui vaccin împotriva Coronavirusului.

Citiți aici interviul integral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here