VIDEO | Explozie puternică într-un hotel din centrul Havanei. Mai multe persoane decedate

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 sunt date dispărute în urma unei puternice explozii produse vineri la un hotel din centrul capitalei cubaneze Havana, transmit Reuters şi AFP, citând responsabili locali şi media de stat cubaneze, notează Agerpres.

Hotelul Saratoga, clasificat la cinci stele, era în pregătiri pentru redeschiderea post-pandemie, ce urma să aibă loc peste patru zile.

Ziarul oficial al partidului comunist cubanez, Granma, a publicat imagini în care pare că explozia, survenită la puţin timp după ora locală 11.00 (15.00 GMT), a avariat mai multe etaje ale hotelului.

„Primele constatări indică faptul că explozia a fost provocată de o scurgere de gaz”, a precizat preşedinţia cubaneză pe Twitter.

Un martor al Reuters a văzut fum şi flăcări ridicându-se din clădire, iar potrivit AFP bulevardul Prado din centrul Havanei, unde se află hotelul, era acoperit de un nor de fum şi praf.

La faţa locului intervin mai multe echipe de salvare, iar poliţia a blocat accesul publicului în zonă.

 

Hotelul, care are 96 de camere, două restaurante şi o piscină la ultimul nivel, este cunoscut prin faptul că a găzduit în ultimii ani o serie de vedete, între care Madonna şi Beyonce.

Însuşi preşedintele cubanez Miguel Diaz Canel a sosit la orele prânzului la faţa locului, însoţit de premierul Manuel Marrero şi preşedintele parlamentului Esteban Lazo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here