Extrema dreaptă din Israel, presiuni asupra premierului Netanyahu să înceapă un război împotriva Hezbollah

Sursa: Facebook

Segmentul cel mai de extremă dreapta din guvernul israelian a făcut joi presiuni asupra premierul Benjamin Netanyahu, în timpul şedinţei Cabinetului de Securitate, să opteze pentru o ofensivă de amploare împotriva Hezbollah, în Liban, unde tensiunea continuă să crească, informează vineri EFE, citată de Agerpres.

Aceste cereri au apărut după mesajul transmis Casei Albe de ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, în timpul vizitei din această săptămână în SUA, în care a indicat că Israelul pledează pentru o soluţie diplomatică cu miliţia libaneză pro-iraniană înainte de a începe un război deschis.

„Nu am învăţat nimic din ultimii 20 de ani de acorduri (diplomatice)?”.”Peste unul sau doi ani, ne vor viola femeile şi ne vor ucide copiii”, a spus Ben Gvir în declaraţii difuzate de mai multe mass-media israeliene.”Un acord cu Hezbollah va duce la încă un 7 octombrie. Nu poţi ajunge la o înţelegere cu naziştii”, a mai spus Ben Gvir.

Potrivit ziarului The Times of Israel, premierul Netanyahu a declarat joi, în cadrul întâlnirii, că un acord diplomatic în „condiţii adecvate” este cel mai bun scenariu pentru Israel.

Tensiunile de la graniţa dintre Israel şi Liban au ajuns la cel mai înalt nivel din 2006, cu un schimb intens de focuri începând din 8 octombrie, care s-a agravat în ultimele săptămâni.

Joi a fost o nouă zi marcată de focuri încrucişate, când Hezbollah a lansat aproximativ 30 de rachete împotriva Israelului după moartea a trei dintre membrii săi în urma atacurilor israeliene.

Vineri, armata israeliană a raportat mai multe proiectile antitanc lansate din Liban spre zona Galileii şi a precizat că nu s-au înregistrate victime.”Soldaţii au identificat terorişti care operează în cadrul unei structuri militare Hezbollah din zona Kfarkela, în sudul Libanului. Forţele noastre au atacat rapid structura şi teroriştii”, a informat armata într-un comunicat.

EFE: Israelul cere SUA să crească aprovizionarea cu muniţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here