Moscova crede că Donald Trump, ”indiferent de statutul său în viitor”, va înţelege, mai devreme sau mai târziu, propunerea de pace a lui Putin pentru Ucraina

Sursa foto: central.asia-news.com/TASS

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat vineri că fostul preşedinte american şi actual candidat la Casa Albă, Donald Trump, va înţelege, mai devreme sau mai târziu, că propunerea rusă de pace în Ucraina „nu are alternative”, informează EFE, citată de Agerpres.

„Va veni timpul şi domnul Trump, indiferent de statutul său în viitor, va înţelege că nu există alternative la ceea ce a propus preşedintele Putin”, a declarat diplomatul rus, citat de agenţia TASS.

În cadrul dezbaterii electorale cu actualul preşedinte, Joe Biden, republicanul Donald Trump a respins iniţiativa prezentată în urmă cu două săptămâni de preşedintele Putin de a pune capăt războiului din Ucraina, o propunere ce prevede anexarea celor patru regiuni ocupate de Moscova, retragerea trupelor ucrainene din estul şi sudul ţării şi renunţarea Kievului la planurile de aderare la NATO.

Preşedintele Vladimir Putin a asigurat în mai multe rânduri că Rusia preferă victoria lui Joe Biden la alegerile din noiembrie deoarece este un lider mult mai previzibil decât Donald Trump, care a luat această preferinţă ca pe un compliment. În acelaşi timp, liderul rus l-a apărat pe Trump de persecuţia judiciară, un proces pe care l-a calificat ca fiind „politic”, şi a denunţat frauda votului prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale din 2020.

Kremlinul „nu are nicio intenţie să emită o evaluare a dezbaterii electorale” din Statele Unite deoarece este o „chestiune internă” a ţării respective, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Rusia ameninţă NATO cu o ”confruntare directă”, din cauza dronelor americane de la Marea Neagră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here