Facebook a creat un „Tribunal Suprem” pentru a analiza suspendarea definitivă a contului lui Donald Trump

Sursa: Pixabay

Facebook a anunţat, joi, că decizia sa de suspendare definitivă a contului fostului preşedinte Donald Trump va fi analizată de un organism nou, creat recent, Consiliul de Supraveghere, transmite CNBC.

Organismul independent va evalua decizia de suspendare a contului lui Trump şi va lua o decizie cu caracter obligatoriu, dacă acesta trebuie sau nu reactivat.

Până la luarea unei decizii, contul lui Trump va rămâne suspendat, a anunţat compania într-o postare pe blog.

Consiliul va începe să accepte comentarii publice referitoare la caz săptămâna viitoare, a anunţat aceasta într-un tweet. Consiliul va avea la dispoziţie 90 de zile pentru a lua o decizie, dar membrii acestuia s-au angajat să analizeze cât mai repede, a declarat un purtător de cuvânt, pentru CNBC.

Decizia Consiliului de Supraveghere nu poate fi respinsă de directorul general Mark Zuckerberg sau de către alţi directori.

După comentariile făcute de Trump pe reţelele de socializare în urma insurecţiei din 6 ianuarie împotriva Capitoliului din Washington, Facebook a anunţat că speră că noul Consiliu va confirma decizia sa din 7 ianuarie de a suspenda contul lui Trump pe termen nedefinit.

„Considerăm că decizia noastră a fost necesară şi dreaptă. Având în vedere importanţa deciziei, considerăm că este important ca acest consiliu să o evalueze şi să ajungă la o judecată independentă, dacă ar trebui menţinută”, a afirmat Facebook pe blog.

Consiliul de Supraveghere a fost lansat în octombrie, pentru a evalua deciziile dificile de moderare a conţinutului.

Noul organism este format din profesori, jurnalişti şi foşti parlamentari din întreaga lume. Acesta va fi primul caz important al consiliului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here