FBI a găsit un document clasificat la domiciliul din Indiana al lui Mike Pence

FBI a găsit încă un document clasificat în urma percheziţiei făcute vineri la reşedinţa din Indianapolis a fostului vicepreşedinte Mike Pence, după ce luna trecută au fost descoperite alte documente clasificate în locuinţa sa, relatează CNN.

Un document marcat ca fiind clasificat a fost ridicat vineri din casa fostului vicepreşedinte Mike Pence din Indiana, în timpul unei percheziţii e FBI, potrivit purtătorului de cuvânt al Pence, Devin O’Malley, citat de CNN.

De asemenea, au fost găsite şase „pagini suplimentare fără astfel de marcaje”, a spus O’Malley.

Mike Pence, fostul vicepreşedinte al lui Donald Trump, se afla pe Coasta de Vest cu familia sa, după ce fiica sa a născut, potrivit purtătorului său de cuvânt. Un avocat privat al lui Pence a asistat la percheziţii, potrivit News.ro.

Se aşteaptă ca FBI să percheziţioneze şi biroul lui Pence din Washington, DC, în zilele următoare, au declarat surse pentru CNN.

Percheziţia a avut loc la doar câteva săptămâni după ce avocatul lui Pence, Greg Jacobs, a notificat Arhivele Naţionale, într-o scrisoare datată 18 ianuarie, cu privire la descoperirea unor documente cu marcaj „clasificat”.
Documentele au fost apoi predate FBI.
Echipa lui Pence, în discuţiile cu Departamentul de Justiţie înainte de percheziţie, şi-a exprimat dorinţa de a coopera pe deplin. Membrii echipei lui Pence nu credeau că există documente clasificate nici la domiciliul său, nici la biroul său, deoarece au efectuat ei înşişi ceea ce au considerat o percheziţie extinsă, a declarat o sursă.
Percheziţia la domiciliul lui Pence a avut loc într-un moment în care atât fostul preşedinte Donald Trump, cât şi preşedintele Joe Biden se confruntă fiecare cu anchete efectuate de către doi procurori speciali care verifică modul în care au păstrat documente clasificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here