Fiascoul răpirii lui Maduro. Cei doi americani au fost inculpaţi pentru „terorism” în Venezuela

Luke Denman (34 de ani) şi Airan Berry (41 de ani)

Cei doi foşti soldaţi americani arestaţi luni în Venezuela pentru că ar fi încercat „în zadar” să „invadeze” ţara sud-americană şi să-l înlăture de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro au fost inculpaţi pentru „terorism şi conspiraţie”, a anunţat vineri procurorul general Tarek William Saab, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Luke Denman (34 de ani) şi Airan Berry (41 de ani) sunt acuzaţi de „terorism, conspiraţie, trafic de arme şi asociere” cu infractori.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă pedepse de până la 30 de ani de închisoare, a precizat Tarek William Saab.

Venezuela a anunţat duminică zădărnicirea unei incursiuni maritime a unor „mercenari terorişti” care au încercat să debarce în ţară venind dinspre Columbia vecină, dar au fost capturaţi. Potrivit autorităţilor venezuelene, au fost arestate 15 persoane, dintre care doi americani.

Nicolas Maduro îi acuză constant pe adversarii săi politici, în special pe preşedintele parlamentului de la Caracas, Juan Guaido, că încearcă să preia puterea cu sprijinul Washingtonului.

Recunoscut de SUA şi de alte circa 50 de state ca preşedinte interimar al Venezuelei, Juan Guaido îl acuză la rândul său pe preşedintele Nicolas Maduro că este un „uzurpator” al puterii pe care o păstrează după alegerile „frauduloase” din 2018.

Totuşi, în pofida sprijinului oferit de Donald Trump, Guaido nu a reuşit deocamdată să-l înlăture de la conducere pe Maduro, care controlează în continuare armata şi este sprijinit de Rusia, China şi Cuba.

Citiți mai jos filmul complet al tentativei de răpire a lui Nicolas Maduro:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here