Fiica secretă a lui Putin justifică otrăvirea lui Alexei Navalnîi

Foto: Elizaveta (17 ani)

O rudă a președintelui rus Vladimir Putin a declarat că oamenilor obișnuiți nu le pasă de afirmațiile lui Alexei Navalnîi, conform căruia liderul de la Kremlin deține un palat grandios de 1 miliard de lire sterline pe coasta Mării Negre, relatează The Times.

Afirmația îi aparține lui Roman Putin (43 de ani), un văr al președintelui rus, care conduce mișcarea „Rusia împotriva corupției”, susținută de Kremlin. Acesta a spus că Navalnîi și aliații săi comit o eroare când sunt de părere că rușii au o „mentalitate occidentală”, adăugând că opozantul rus era ferm convins că „această anchetă va declanșa o explozie în țară, revoluții și așa mai departe”.

Într-un subiect separat, o adolescentă despre care se crede că ar fi fiica nelegitimă a lui Vladimir Putin, a justificat otrăvirea lui Navalnîi, răspunzând în mod neașteptat la o întrebare pe aplicația audio Clubhouse.

Elizaveta Krivonogikh (17 ani) ar fi fiica lui Putin dintr-o aventură extraconjugală în vremea primului său mandat prezidențial. Mama ei, Svetlana, fostă menajeră, a ajuns la o schimbare inexplicabilă de statut financiar: de la proprietara unui apartament înghesuit din Sankt Petersburg, orașul natal al președintelui rus, la deținătoare de active comerciale și imobiliare în valoare de circa 75 de milioane de lire sterline, potrivit unei investigații jurnalistice.

Elizaveta nu a oferit încă niciun comentariu despre informațiile că Putin ar fi tatăl ei. Întrebată despre otrăvirea lui Navalnîi, tânăra a răspuns că occidentalii bogați au creat Covid-19 pentru a elimina populația Pământului – o populară teorie a conspirației. „Și dacă oamenii obișnuiți pot face acest lucru, atunci la fel poate face și guvernul, în scopuri rezonabile”, a adăugat ea. „Nu sunt în favoarea acestui lucru, dar așa este.”

Pe fondul protestelor iscate de arestarea lui Navalnîi, Elizaveta a postat pe Instagram următorul mesaj: „Faceți dragoste, nu război”.

Deși tatăl biologic al Elizavetei nu este indicat pe certificatul de naștere, patronimicul ei, derivat din numele tatălui, este Vladimirovna. După ce a fost numită fiica lui Putin, aceasta șters toate fotografiile de pe rețelele de socializare unde fața ei era vizibilă, dar unele au rămas însă stocate pe Google.

Alexei Navalnîi a fost arestat la 17 ianuarie la revenirea sa din Germania, unde fusese transportat în stare de comă după ce fusese otrăvit în august la Tomsk cu agent neurotoxic.

În prezent, Navalnîi se află în detenţie, aşteptând examinarea sâmbătă a recursului la decizia de transformare a unei pedepse cu închisoarea cu suspendare datând din 2014 într-o sentinţă cu executare de aproape trei ani de închisoare.

Potrivit justiţiei ruse, Navalnîi trebuie să fie trimis la închisoare pentru doi ani şi opt luni întrucât a încălcat controlul judiciar în timp ce se afla în Germania, în timp ce acesta a arătat că nu avea cum să se prezinte la organul de poliţie din cauza că se afla la tratament după otrăvirea sa cu Noviciok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here