Filmul documentar „Maria, Inima României”, la Biserica Anglicană din București

Biserica Anglicană din București găzduiește sâmbătă, 28 ianuarie, la ora 19.30, o proiectie a filmului documentar „Maria, Inima României”. 

Proiecția face parte din seria de evenimente organizate de Biserica Anglicană pentru a celebra 100 de ani de la încoronarea, în 15 octombrie 1922, la Alba-Iulia, a Reginei Maria a României și a soțului ei, Regele Ferdinand I.

O sesiune de întrebări și răspunsuri cu unul dintre producătorii peliculei, Dan Drăghicescu, va fi organizată după proiecția filmului, care este realizat de compania Chainsaw Film Productions, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Născută în famila regală britanică, Regina Maria a jucat un rol cheie în istoria modernă a României. Ea a sprijinit activitățile Bisericii Anglicane, la care lua parte frecvent.

Proiecția filmului, care are loc la exact 87 de ani de când Regina a lua parte la un serviciu religios în memoria verișorului ei, Regele George V (foto), este o ocazie unică de a afla mai multe despre ea și despre moștenirea sa, ca și despre Biserica Anglicană, această clădire istorică din centrul Bucureștiului, situată pe strada Alexandru D. Xenopol, nr.2,

Intrarea la eveniment este liberă și nu este nevoie de rezervare în prealabil. Evenimentul se desfășoară în limba engleză, însă filmul este subtitrat în română și engleză.

Pagina de Facebook a evenimentului este disponibila la adresa: https://www.facebook.com/events/5796742393738384/;

Trailerul filmului: https://m.youtube.com/watch?v=KBhL3R097oY.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here