Firea dă un nou tun: Concert de Revelion cu costuri exorbitante

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a pus semnătura pe o nouă achiziție la prețuri scandaloase: concertul de Revelion, din Piața Constituției. Deși cifrele oficiale privind costurile evenimentului nu au fost date publicității, mai mulți impresari consultați de Universul.net au precizat că sumele plătite de Primărie vor fi mult mai mari decât at fi normal, având în vedere că și acest eveniment va urma regula de la evenimentele anterioare. Anume, banii ce vor ajunge efectiv la artiști vor fi în parametrii normali, dar sumele care vor achitate din buzunarele bucureștenilor vor fi umflate cu onorarii exorbitante achitate intermediarilor.

Nu este prima oară când primarul Gabriela Firea cheltuiește sume enorme din banii contribuabililor pentru concertul de Revelion. În urmă cu doi ani, prețul spectacolului ”oferit” de Primărie s-a ridicat la nu mai puțin de o jumătate de milion de euro. În decembrie 2017, licitația pentru achiziționarea serviciilor necesare organizării evenimentului a fost anunțată public cu doar patru zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor, semn clar că a fost un contract ”cu dedicație.”

Iată cum sună știrea publicitară despre concertul pregătit de Revelion pentru a justifica transferarea unor noi sume de bani consistente către camarila Gabrielei Firea:

”Hiturile anilor ’80-’90 vor fi live la cea mai mare petrecere dintre ani din Bucureşti – „Revelion 2020. Disco Night Fever” – organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB. Printre artiştii care vor urca marţi, 31 decembrie, de la ora 17:30 , pe scena din Piaţa Constituţiei se numără O-Zone, Haddaway şi Milli Vanilli.

Potrivit Primăriei Capitalei, tradiţionalul concert de Revelion în aer liber din Bucureşti a fost inspirat anul acesta de energia şi exuberanţa mişcării disco şi va prezenta unele dintre cele mai cunoscute refrene de dans din anii ’80-’90 şi de la începutul anilor 2000.

”În cele peste şase ore de petrecere, staruri internaţionale şi artişti români vor aduce la «Revelion 2020. Disco Night Fever» hituri care au marcat generaţii întregi. Capete de afiş, trioul de senzaţie din Republica Moldova, O-Zone, cântă pe aceeaşi scenă cu Haddaway şi cu rapperul american Turbo B., fostul solist al trupei Snap!”, a transmis, duminică, Primăria Capitalei.

Lista invitaţilor străini este completată de artiştii din spatele numelui Milli Vanilli Experience  (Face meets Voice) care vin la Bucureşti pentru petrecerea de Revelion din Piaţa Constituţiei.

Printre invitaţii serii se numără şi unele din cele mai longevive şi de succes trupe din România ca  Holograf  şi  Vunk, dar şi Horia Brenciu & HB Orchestra , iar trupa André cântă la ”Revelion 2020. Disco Night Fever” la puţin timp după ce şi-a anunţat revenirea în muzica românească.

Un alt nume important pentru muzica dance din România, trupa 3rei Sud Est va interpreta atât single-ul proaspăt lansat, dar şi piese din topul discotecilor.

Concertul va fi deschis la ora 17:30 de Cristi Minculescu, Valter & Boro, urmat de Ovidiu Komornyik & OK Band, care aduc un tribut muzicii anilor ’80 din România.

Seara se va încheia cu un spectaculos show de artificii.”

Să sperăm că dacă nu Curtea de Conturi, măcar procurorii îi vor pregăti și ei un foc de artificii Gabrielei Firea și vor investiga cât exact s-a plătit din banii bucureștenilor intermediarilor și cât a ajuns la artiști.

3 COMENTARII

 1. „”Primăria, care probabil că habar nu are despre ce este vorba, a invitat – pe post de mega vedetă – formația Milli Vanilli, alături de alții, să cânte bucureștenilor, într-un concert grandios care dorește să evoce muzica disco a anilor 80-90.

  Se impun, așadar, niște precizări referitoare la un fals mit al muzicii disco, descoperit și defăimat la vremea respectivă, dar băgat acum pe gât bucureștenilor pe bani grei, dar publici!

  În anul 1990 formației Milli Vanilli, care avusese parte de o existență mereu pusă sub semnul întrebării, i s-a retras Premiul Grammy primit.

  Povestea este cam așa:
  Frank Farian – părinte și al celebrei Boney M – a înființat Milli Vanilli cu soliștii Charles Shaw, John Davis, Brad Howell și Linda Rocco. Toți erau foarte buni, dar nu prea aveau față de scenă.
  Ce s-a gândit Farian? Pentru a asigura și succes comercial grupului, i-a angajat pe Fabrice Morvan și Robert Pilatus, două manechine și animatori tineri și frumoși care prestau prin cluburile berlineze.
  Treaba era simplă: „adevărații” cântau ascunși prin văgăunile din culise, cei doi vlăjgani „țepari” dansau și făceau play back pe scenă, iar publicul fraierit aplauda și tropăia de mama focului!
  Aceeași rețetă a play back-ului a folosit-o și cu Boney M, dar ăștia măcar făceau play back pe vocile lor.
  După darea în vileag a impostorilor, acestora le-a fost retras Premiul Grammy primit, iar Fab și Rob s-au despărțit.

  Cum să ne cânte aștia, când nici acum 30 de ani nu erau în stare să cânte și, probabil, că acum nici bine nu mai arată!””

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here