Firea îi face plângere penală lui Rareș Bogdan, după ce a fost pusă în rândul celor care au pereclitat țara

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, vrea să îi facă plângere penală prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan. Ea s-a enervat după ce europarlamentarul liberal a numit-o, alături de alți lideri de frunte ai PSD, printre cei care au atacat statul de drept şi au periclitat parteneriatele euroatlantice ale României.

„Depun plângere pe numele cetăţeanului Bogdan Rareş. Să vină în faţă instanţei cu dovadă că eu am periclitat parteneriatele strategice cu UE şi SUA şi că am furat, aşa cum a declarat azi. Să aducă dovezi palpabile, nu vorbe. La o declaraţie atât de gravă, trebuie să aibă şi dovezi. Şi nu ţine în justiţie dacă iese vreo colegă de partid să spună că a fost metaforă sau pamflet” a scris Firea pe Facebook. Ca să întărească atacul, textul a fost însoțit și de o fotografie cu Rareș Bogdan vorbind la școala de vară a PSD din 2016. La prezidiu se observă Viorica Dăncilă, pe atunci șefa organizației de femei a PSD.

Apoi, Gabriela Firea a completat mesajul și a întrebat, retoric, de ce Rareș Bogdan nu spune nimic despre amânarea măririi alocațiilor și despre creșterea vârstei de pensionare.

Declarațiile lui Rareş Bogdan au venit la propunerea făcută de Marcel Ciolacu, de construire a unui guvern de uniune națională în eventualitatea căderii executivului Ludovic Orban ca urmare a moțiunii de cenzură a PSD. Social-democrații au spus că vor face acest pas pentru că guvernul își asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

„Nu guvernăm cu hoţii. Cu cei care şi-au bătut joc de banul public, care au jefuit bugetele statului şi au promovat oameni în guvernare exclusiv pe baza de carnet de partid şi pile, oameni inompetenti., aculturali, lipsiţi de profesionalism. Avem o viziune de dreapta pentru guvernarea acestei ţări în care ne bazăm pe investiţii şi dezvoltare, dânşii sunt axaţi exclusiv pe gestionarea sărăciei. Ultimii 7 ani în care au guvernat România într-un fel sau altul au fost tragici pentru această ţară, nu avem cum să gândim politici publice şi dezvoltarea României cu nişte oameni a căror viziune de dezvoltare pur şi simplu nu există”, a declarat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, sâmbătă, pentru Mediafax.

Eurodeputatul a mai subliniat că liberalii nu sunt dispuşi să stea lângă actuala conducere a PSD, care a arătat ce poate cât timp a fost la guvernare.

„Nu guvernăm cu cei care au atacat statul de drept şi au periclitat parteneriatele noastre vitale cu Uniunea Europeană şi SUA şi care până la această ora nu au recunoscut că au greşit. Nu suntem dispuşi să stăm alături de Oprişan, Codrin, Buzatu, Bădălău, Stănescu, Firea, Olguţa, Budai, Nicolicea, Iordache, Arsene. Am văzut de ce sunt în stare, rămân un pericol pentru democraţia reprezentativă şi drumul european al acestei ţări” a conchis Rareş Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here