Firea se plânge la Antena 3 că PNL vrea să „recucerească” Primăria Capitalei

Inquam Photos / George Calin

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că PNL doreşte recucerirea Primăriei Bucureşti, dar pentru a face campanie electorală se foloseşte de bani publici.

„Este foarte trist ceea ce se întâmplă, pentru că aceşti demnitari ai statului român, începând cu premierul, continuând cu miniştri cabinetului său, sunt plătiţi de către noi toţi, şi au salarii mari, graţie PSD-ului care a majorat salariile, inclusiv în administraţie. De asemenea, folosesc maşini guvernamentale, birouri guvernamentale, staff-uri plătite din bani publici pentru a face campanie electorală doar pentru Primăria Capitalei. Atât îi interesează”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3, miercuri seară.

Firea vorbeşte despre o „recucerire” a Primărei Generale.

„De ce se doreşte recucerirea Primăriei Generale a Capitalei, pentru că este o recucerire, deoarece peste 15 ani, Bucureştiul a fost condus de către primari generali, de sectoare, consilieri generali şi locali, directori în Primăria Capitalei şi în toate subordonatele cu carnet de partid PNL sau simpatizanţi, în cazul în care erau funcţionari publici şi nu puteau să fie explicit membri de partid”, a spus primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea spune că toţi vorbesc despre companiile municipale înfiinţate în mandatul său.

„Toţi vorbesc despre companiile municipale înfiinţate în mandatul meu, pe modelul Vienei, Parisului, Londrei, Praga şi aşa mai departe. Marile capitale funcţionează cu societăţi, companii municipale tocmai pentru a face reduceri de cheltuieli la bugetul primăriei respective şi pentru a avea servicii de calitate în beneficiul cetăţenilor. Şi pentru a anula ceea ce am făcut şi eu, toate contractele păguboase cu diferite firme, unele de apartament, care existau la Primăria Capitalei până să vin eu, cele mai multe patronate şi am dovezi. Patru- cinci companii, aceleaşi care au căpuşat 4-5 ani Primăria Capitalei şi subordonatele sale. De aceea e aşa mare disperarea”, a mai declarat Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here