Cazul unui băiat de 10 ani, care a fost diagnosticat cu infecție cu coronavirusul din China, deși nu a avut vreun simptom, îi îngrijorează pe specialiști, care se tem că oamenii ar putea răspândi virusul nedetectati, în ciuda măsurilor luate de autoritățile din China pentru controlul epidemiei, informează Bloomberg.

Băiatul, originar din Shenzhen, a mers împreună cu alți membri ai familiei în vizită la rude din Wuhan, pe 29 decembrie 2019, cu ocazia Anului Nou. În timp ce părinții și bunicii săi au început să prezinte simptome ale gripei și au primit tratament atunci când s-au întors în orașul lor natal, băiatul de 10 ani părea să fie complet sănătos. El a fost diagnosticat totuși cu virusul 2019-nCoV, după ce părinții lui au insistat să fie testat.

Este posibil să existe persoane care raspandesc virusul, în focare mici, dar care nu merg la spital, deoarece nu se simt atât de rău”, a declarat Ralph Baric, profesor de microbiologie și imunologie la Universitatea din Carolina de Nord, care a studiat coronavirusurile timp de zeci de ani și a avertizat cu privire la amenințarea lor înainte de epidemia de SARS din 2003, scrie sursă citată.

Infectarea asimtomatică a băiețelului de 10 ani, prezentată în revista medicală Lancet, în numărul din 24 ianuarie, alimentează îngrijorarea că virusul, care deja s-a răspândit în 15 țări și a infectat aproape 6.000 de oameni, poate fi mai greu de detectat și controlat decât SARS, care a provocat o epidemie la nivel global în 2003.

Cazuri similare au apărut și în afară teritoriului Chinei. Patru cazuri de infectare cu coronavirus, apărute în Germania, au fost legate de prezența unei persoane din China la un eveniment organizat de o companie și care nu a prezentat niciun simptom pe timpul șederii în Germania.

Aceste cazuri atipice de pneumonie ar putea servi drept o posibilă sursă de propagare a epidemiei„, a precizat Kwok-Yung Yuen, de la Universitatea din Hong Kong, potrivit revistei Lancet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here