Flavia Groșan, doctorița-vedetă, spune că nu este solidaritate între medici, dar nu are nicio problemă să-l atace pe medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, cel care a intrat în flăcări pentru a-și salva pacienții, scrie Newsweek.ro.

La o zi după ce medicul Cătălin Denciu era detubat într-un spital din Belgia, acolo unde se afla de o lună, doctorița „minune” Flavia Groșan a scris pe Facebook o postare fără niciun fel de empatie față de un coleg de breaslă sau față de victime.

„Mai știți ceva de “eroul” care s a ars să salveze niște pacienți scrum? Gata. A fost detubat. Și-a salvat cumva onoarea. Subiect închis”, a scris Flavia Goșan la 13 decembrie.

Unul dintre fani a comentat:

„Vomit! De-abia aștept să fie audiat”.

*Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri grave în timp ce intrase în flăcări pentru a-și salva pacienții

La 15 noiembrie, Medicul Cătălin Denciu a intrat în salonul care ardea, echipat în combinezon pentru a-și salva pacienții, iar echipamentul a luat foc pe el.

Medicul era de gardă în seara tragediei și a intrat pur și simplu în flăcări pentru a-i salva pe pacienți. 

El a fost și cel care a ajutat la evacuarea pacienților din celălalt salon. „A făcut asta din dorinţa lui de a salva cât mai multe vieţi. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos pacienți și din salonul alăturat. A încercat să intervină şi unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a povestit directorul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, Lucian Micu.

Medicul Cătălin Denciu la trei luni și jumătate după targedia de la Piatra Neamț Foto: Foto: beldefnews.mil.be/Vincent Bordignon

A doua zi după tragedia de la Piatra Neamț, medicul a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafața corpului.

Din cauza arsurilor grave, iniţial, el a fost în comă indusă timp de trei săptămâni. „Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii.

Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou”, a povestit el pentru beldefnews.mil.be.

1 COMENTARIU

  1. Mi-a fost greata sa citesc articolul, numai titlul sau m-a dezgustat suficient, incat sa afirm ca asemenea cinism din partea unui medic la adresa unui coleg de breasla, rar intalnesti. Individa fals medic este atat de infirma, incat ar putea inspira mila.. daca, nu mai mult,.. josnicie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here