Flight Radar: Mai multe zboruri interne ruse care se îndreptau către Sankt Petersburg au făcut cale întoarsă / TASS: Spaţiul aerian este închis

Sursa: Flight Radar

Mai multe zboruri interne ruse, care se îndreptau spre Sankt Petersburg, s-au întors marţi spre punctele de plecare, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flight Radar, relatează Reuters, citată de News.ro.

ACTUALIZARE:

Restricţiile spaţiului aerian din jurul oraşului rusesc Sankt Petersburg au fost ridicate, a anunţat marţi agenţia rusă de ştiri de stat RIA, citată de CNN.

Site-urile de urmărire a zborurilor au arătat că aeronavele decolează din nou de pe aeroportul Pulkovo, după ce operaţiunile de zbor fuseseră suspendate.

Au fost raportate informaţii despre un obiect neidentificat care ar fi fost depistat în aer, dar autorităţile nu au precizat motivul închiderii temporare a spaţiului aerian.

Aeroportul Pulkovo din Sankt-Petersburg nu acceptă temporar aeronave, a anunţat marţi administraţia oraşului pe canalul oficial de Telegram, informează agenţia TASS.

„Aeroportul Pulkovo temporar nu acceptă aterizarea sau decolarea aeronavelor”, se arată în mesaj.

Autorităţile nu au precizat motivele acestei situaţii, menţionează TASS, deşi spun că aeroportul şi serviciile sale funcţionează în regim normal.

Spaţiul aerian pe o rază de 200 km în jurul aeroportului Pulkovo este închis până la ora 13.20, ora Moscovei (12.20, ora României), a declarat o sursă pentru TASS.

„Vă informăm că a fost impusă o restricţie temporară a spaţiului aerian până la ora 10:20 UTC (+3 ore, ora Moscovei) în zona delimitată de un cerc pe o rază de 200 km la toate altitudinile. Vă rugăm să folosiţi rute de zbor alternative şi să vă asiguraţi rezerve de combustibil. Informaţiile privind anularea vor fi comunicate suplimentar”, ar fi fost mesajul transmis către autorităţile competente, potrivit interlocutorului agenţiei.

Compania aeriană Rossia a confirmat pentru TASS că a ajustat operarea mai multor zboruri spre şi dinspre Sankt Petersburg din cauza restricţiilor privind utilizarea spaţiului aerian deasupra oraşului. Compania aeriană a precizat că pasagerilor de pe zborurile întârziate li se vor oferi servicii în conformitate cu normele federale de aviaţie şi cu standardele companiei aeriene.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Cel puţin cinci zboruri care se îndreptau din capitala Moscova spre Sankt Petersburg se întorseseră spre Moscova până la ora locală 11.00 (10.00 ora României), după ce iniţial s-au învârtit în cer, arată rutele de zbor de pe Flight Radar.

La ora 11.30 (10.30 ora României), niciun avion nu zbura în preajma aeroporturilor din Sankt Petersburg, potrivit Flight Radar.

Nu este clar imediat de ce, dar o informaţie apărută în presă, neconfirmată, de la publicaţia rusă online Baza, spune că un obiect neidentificat ar fi fost observat pe cer şi că avioane de luptă au fost trimise pentru a vedea despre ce este vorba.

SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here