Florin Cîţu, îngrijorat de piaţa financiară şi dobânzi: Nu vreau să ajungem la mâna instituţiilor internaţionale, ar fi un regres

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că este îngrijorat de ceea ce se întâmplă pe piaţa financiară, cu dobânzile, arătând că, dacă anul trecut două agenţii de rating au crescut perspectiva României la pozitiv, nu se ştie dacă se va întâmpla același lucru şi anul acesta.

Eu nu vreau să ajungem, în două, trei luni de zile, la mâna Instituţiilor internaţionale, să ne finanţeze”, a mai spus liderul liberal, adăugând că acesta ar fi un regres puternic pentru România.

Întrebat dacă sunt tensiuni în coaliţie, preşedintele PNL a răspuns: ”Nu, nu! V-am spus îngrijorările mele despre ce se întâmplă despre piaţa financiară, cu dobânzile. Dacă mă uit la costul pe care îl plătim la dobânzi în fiecare lună, mai mare, am fi avut bani acolo şi pentru compensările facturilor şi pentru măriri de salarii şi pentru dublarea alocaţiilor. Acolo este o problemă, pentru că anul trecut ne împrumutam la 2 şi ceva, acum la 5”.

Liderul liberal a precizat că este îngrijorat şi că a avut câteva discuţii cu instituţii internaţionale.

Sunt îngrijorat de perspectiva negativă care rămâne. Anul trecut am reuşit să avem două Agenţii de Rating care au crescut perspectiva la pozitiv, nu ştiu dacă mai putem şi anul acesta, vom vedea ce se va întâmpla. Sunt îngrijorat pentru că eu nu vreau să ajungem, în două, trei luni de zile, la mâna Instituţiilor internaţionale, să ne finanţeze. Atunci, acesta ar fi un regres puternic pentru România. Vă daţi seama, dobânzi mai mari înseamnă şi rate mai mari pentru oameni la bancă, deci aceasta este îngrijorarea în acest moment”, a spus Florin Cîţu, potrivit News.ro.

 

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here